Poginula dva radnika na gradilištu Beograda na vodi

Foto: Milan Milan / Flickr

Foto: Milan Milan / Flickr

Jutros su poginula dva radnika na gradilištu Beograda na vodi starosti oko trideset i četrdeset godina. Radnici su pali sa velike visine i prema navodima Hitne pomoći preminuli su na licu mesta. Poziv je primljen u 9:42, a dve lekarske ekipe koje su poslate mogle su samo da konstatuju smrt.

Iz PR službe Beograda na vodi odbili su da daju izjave za Mašinu, a kako su nam rekli u toku dana će se oglasiti sa zvaničnim saopštenjem za javnost.

Prema nezvaničnim informacijama radnici su bili zaposleni u kompaniji Štrabag (Strabag). Međutim, nismo uspeli da dobijemo konkretnu informaciju iz te kompanije jer su nam prvo potvrdili da su njihovi radnici, a nakon toga da ipak nemaju dovoljno informacija o slučaju i da ne mogu da potvrde da su u pitanju radnici njihove kompanije.

U julu se pojavila vest da oko osamdeset radnika iz Turske radi na crno na gradilištu Beograda na vodi i da dva meseca nisu primili platu.

Podsetimo, pre dve nedelje poginuo je građevinski radnik koji je bio zaposlen na crno na gradilištu na mestu nekadašnje američke ambasade u Beogradu, a pre nekoliko dana je poginuo još jedan radnik na gradilištu na Novom Beogradu.

Uskoro opširnije.

L.P.

Print

Preporučujemo

DONIRAJTE

Share On Facebook
Share On Twitter
Contact us