Mašina Blog

Treba nam više štrajkačkih rep pesama

Tokom štrajka u Dženeral motorsu, radnici autoindustrije u Detroitu oživeli su bogatu tradiciju radničkih pesama. Muzika nije samo podstrek u borbi, njeno stvaranje i zajedničko izvođenje predstavlja i važan segment stvaranja kolektivne snage radnica i radnika.

NUNS pozvao nadležne da pokrenu krivični postupak protiv Miše Vacića

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) je u današnjem saopštenju pozvalo nadležne organe da reaguju i pokrenu krivični postupak protiv Miše Vacića, zbog učestalih javnih pozivanja na linč, progon i ubistva političkih neistomišljenika i novinara. Miša Vacić, bivši predsednik desničarskog pokreta „1389“ javnosti je od ranije poznat po ekstremno desničarskim stavovima....

Ukidanje sistema socijalne zaštite

Obećano poboljšanje sistema socijalne zaštite u praksi se pokazalo kao prebacivanje tereta mera štednje na najugroženije pripadnice i pripadnike našeg društva. No, nije tu kraj reformama.

Drekslmajer za Mašinu: Želimo da ostanemo u Srbiji, mnogo smo uložili

Nemačka kompanija Drekslmajer tvrdi za Mašinu da se „situacija u pogonu“ u Zrenjaninu nakon štrajka 9. oktobra „smirila“, kao i da će biti povećanja plata, ali i promena u poslovanju kako bi se izbegla „nepravedna postupanja“ prema radnicima. Ipak, Drekslmajer nije odgovorio na pitanja Mašine u vezi sa kriterijumima po kojim su izabrani suspendovani radnici, kao i zbog čega svim radnicima nisu ukinute suspenzije.

DONIRAJTE

Share On Facebook
Share On Twitter
Contact us