Mašina predstavlja doprinos izgradnji levo orijentisane medijske infrastrukture sa ciljem kontinuirane proizvodnje društvene kritike o aktuelnim i za širu javnost važnim temama iz polja politike, ekonomije, privrede, kulture. U društvenoj realnosti, u kojoj dominiraju kapitalistički odnosi proizvodnje, stajemo na stranu radnika i radnica, u kolektivnoj borbi protiv društvene nejednakosti, za bolje životne uslove, za mogućnost razvoja celokupnog ljudskog potencijala, za političku alternativu današnjem sistemu.

Mašina je i sredstvo za rad u zajedničkom obrazovnom naporu, koje služi istraživanju, promišljanju i proizvodnji medijskog prostora, kao kanal komunikacije različitih društvenih aktera okupljenih oko zajedničkog političkog cilja.

 

Podrška:

 

 
Logo_rosa

Projekat je​ podržan od strane​ Rosa Luxemburg Stiftung Southeast Europe, iz sredstava Saveznog ministarstva spoljnih poslova Nemačke.​ Sadržaj sajta se može besplatno koristiti i deliti uz naglašavanje izvora. Sadržaj sajta je isključivo odgovornost izdavača i ne odražava stavove fondacije Rosa Luxemburg.


rzf-logo-rgb-sr

Logo ministarstvo kulture-krive cir-1
vektorski-logo-fondacija-srp-en

Smatramo da je jako važno da kritičko novinarstvo ostane van komercijalnih interesa.

Podržavajući naš rad individualnim donacijama iz zemlje i inostranstva pomažete nam da ostanemo nezavisni.

Sva podrška je dobrodošla!

 

DONIRAJTE