Drugi Seminar za svakoga: Levica i (periferna) država, (periferna) levica i nacija

U utorak, 2. aprila od 19h održava se drugi po redu Seminar za svakoga na temu levice i (periferne) države, (periferne) levice i nacije, u organizaciji KC Rex.

Kako organizatori navode, cilj seminara je da se razmotre teme kapitalističke (polu)periferije iz teorijskog i praktičnog ugla, u smislu njihovog razumevanja u svakodnevnim društvenim borbama i debatama kao i njihovog značaja u okvirima i ciljevima programa partija, političkih pokreta i aktivističkih platformi. 

,,Usled retkih rasprava na ovu temu, čini se da je pozicija kapitalističke periferije ili nešto što svi podrazumevaju i smatraju nepromenjivim, zbog čega je nije potrebno ni uzimati u obzir, ili je ta tema ciljano, čak neminovno isključena iz diskusija jer dovodi u pitanje brojne vladajuće i samorazumljive pojmove i perspektive (na primer: rast, razvoj, lokalne i globalne integracije, pravna i vrednosna utemeljenja i opredeljenja itd)”, navodi se u pozivu KC Rex.

Učesnice/i su: Aida Ćorović, istotričarka umetnosti, aktivistkinja i braniteljka ljudskih prava; Darko Drašković, filozof, autor tekstova o levici i ideologiji; Aleksandar Matković, istraživač na Institutu ekonomskih nauka u Beogradu, autor bloga “Research & Alternatives” I član Zeleno-levog fronta; Noa Treister, umetnica, kustoskinja, aktivistkinja, članica Društvenog centra ZaČin i Komiteta protiv rata i imperijalizma.

Razgovor će moderirati Nebojša Milikić, koordinator projekata KC Rex i inicijator serije Seminari za svakoga.

Zbog ograničenosti prostora, poželjno je prijavljivanje na seminar slanjem mejla na govorni.programi.rex@gmail.com

Kako centar trenutno nema sredstava za pokrivanje organizacionih troškova, možete ih podržati donacijama.

Seminar će biti održan u Kulturnom centru REX u Beogradu, Obilićev venac 2. 

A.G.A.

Prethodni članak

Opozicija pobedila Erdogana u većini gradova u Turskoj

Aktivisti zabrinuti zbog požara u okolini Žagubice gde se planira otvaranje rudnika

Sledeći članak