Francuski sindikati planiraju slanje konvoja pomoći radnicima u Ukrajini

Francuska sindikalna konfederacija Solidaires u znaku međunarodne solidarnosti organizuje konvoj pomoći radničkim organizacijama u Ukrajini.

„Naša solidarnost je uvek bila međunarodna. Znamo da su prave žrtve rata obični ljudi, ljudi koji žive od svoj rada. Danas su na udaru ukrajinski radnici, ali sutra bismo mogli biti mi“, navodi se u saopštenju sindikata Solidaires, a prenosi People and Nature.

Francuski sindikat konvoj pomoći organizuje u saranji sa sindikalnim organizacijama u Ukrajini.

Solidaires je pozvao druge sidnikate da daju novčane donacije za kupovinu svega što je potrebno ukrajinskim sindikalnim organizacijama. Spisak potrepština, koji obuhvata stvari od medicinske opreme do pancira, sastavljaju aktivisti u Kijevu, uglavnom iz podružnica Konfederacije slobodnih sindikata Ukrajine i Saveza sindikata Ukrajine.

Poznata i pod imenom Solidaires Unitaires Démocratiques (SUD), Solidaires je sindikalna konfederacija koja neguje veze sa antikapitalističkim pokretima. Čine je savez republičkih, lokalnih i regionalnih sindikata. Osnovana je 2003. godine, a svoje početke ima u organizacijama poštanskih i radnika u sektoru telekomunikacija. Konfederacija je aktivna takođe u zdravstvu, obrazovanju, transportu i drugim sektorima.

A.J.

Prethodni članak

NATO, Ukrajina i Rusija – Bermudski trougao

RFZO pomera starosnu granicu za vantelesnu oplodnju sa 43 na 45 godina

Sledeći članak