Građevinci iz Indije protestuju ispred sedišta gradske uprave u Kraljevu

Kako javlja portal Kraljevo online 42 građevinska radnika iz Indije protestuje ispred sedišta gradske uprave u centru Kraljeva, mirno sedeći na pločniku oni traže da im se omogući povratak kućama. Ovi radnici su bili angažovani preko građevinske firme „Nikolić“ koja se i početkom godine našla u novinarskim člancima upravo zbog nezadovoljstva radnika iz Indije.

Protest indijskih radnika u Kraljevu

Građevinci iz Indije kažu da nisu primili plate više meseci, da su gladni i da žele da se vrate u Indiju, piše portal Kraljevo online. Neki od njih su držali poruke: „Nema hrana, nema voda“ i „Company not given proper food from last 15 days“ (Firma nam ne daje dovoljno hrane 15 dana).

Iz Gradske uprave u Kraljevu za Mašinu su potvrdili da se radnici i dalje nalaze na platou ispred sedišta uprave, ali nisu mogli da nam kažu da li će Grad nekako pomoći ovim ljudima.

Foto: https://kraljevo.online

Građevinski radnici iz Indije već nekoliko godina dolaze u Srbiju gde su na različitim gradilištima angažovani preko firme „Nikolić“ koja ih dovodi u saradnji sa američkom firmom „IDEA Capital LLC“.

U građevinskom preduzeću „Nikolić“ su odbili da prokomentarišu protest radnika iz Indije za Mašinu.

Početkom godine o lošim uslovima rada na gradilištima na kojima kompanija „Nikolić“ angažuje radnike iz Indije, o njihovom štrajku kao i o legalnosti angažovanja ovih građevinaca pisao je Istinomer.

M.M.

Prethodni članak

Vakcina protiv HPV virusa koji izaziva rak grlića materice je nedostupna ženama u Srbiji

Koliko nas košta spomenik Stefanu Nemanji?

Sledeći članak