Izjava gradonačelnika Šapića o beskućnicima je sramna, ocenjuje sindikat Sloga

„Takva izjava je sramotna, posebno što dolazi od čoveka koji poseduje vilu u elitnom delu beogradskog naselja Bežanijska kosa i nekretnine u italijanskom gradu Trstu“, naglašavaju iz Sloge.

Iz sindikata Sloga su saopštili da izjave gradonačelnika Beograda, Aleksandra Šapića, koji je izjavio da prisustvo 5.000 beskućnika na ulicama našeg glavnog grada predstavlja „dokaz da je Beograd postao metropola, komentarišu „sa dubokim zaprepašćenjem i ozbiljnom zabrinutošću“.

„Takva izjava je sramotna, posebno što dolazi od čoveka koji poseduje vilu u elitnom delu beogradskog naselja Bežanijska kosa i nekretnine u italijanskom gradu Trstu.

Gradonačelnik Šapić je, izgleda, odavno izgubio dodir sa stvarnošću i teškoćama sa kojima se suočavaju građani Beograda, posebno oni najranjiviji. Umesto da uloži napore u rešavanje stvarnih problema, on se hvali sa problemom beskućništva kao sa simbolom statusa metropole“, saopštili su iz Sloge.

Po oceni potpredsednika sindikata Sloga i odbornika „Pravac Evropa“, Pavla Heđešija, takve izjave nisu samo neosetljive, već su i ponižavajuće, posebno kada dolaze od osobe koja je na čelu grada i koja bi trebalo da vodi računa o svim svojim sugrađanima.

Heđeši: Novac koji se troši za vilu u kojoj bespravno boravi Nikolić mogao bi se dati građanima koji su prinuđeni da kopaju po kontejnerima

Heđeši je javno zapitao Šapića da li ga je stid što je član stranke u kojoj njen osnivač, gospodin Tomislav Nikolić, iako više nije na funkciji predsednika Srbije, bespravno uzurpira vilu na Dedinju o trošku građana? Iz Sloge su ocenili da bi novac koji se troši na njegovo nezakonito stanovanje bio bolje iskorišćen da građani ne bi morali da prevrću po kantama za smeće u potrazi za osnovama za preživljavanje.

„Pozivam gradonačelnika u ostavci Aleksandra Šapića da ono malo vremena koje mu je ostalo na položaju više posveti rešavanju stvarnih problema i prepoznavanju potreba građana, umesto što vodi politiku netransparentnih projekata koji dodatno ugrožavaju već tešku situaciju mnogih Beograđana“, saopštio je Heđeši.

Po oceni sindikata Sloga, dužnost gradonačelnika je da štiti interese svih građana, da ima empatije, a ne da se hvali njihovom patnjom i nemaštinom.

I.K.

Prethodni članak

Beskućnici nisu „potvrda da je Beograd postao metropola“, nego da institucije ne rade svoj posao, kažu iz A 11

O borbi žena za pravo na obrazovanje i položaju naučnica u novoj epizodi podkasta Devojka iz predgrađa

Sledeći članak