Kako sistem tretira socijalno ugrožene: Dani socijalnih prava u Beogradu

Inicijativa A 11 organizuje manifestaciju simbolično nazvanu „Majski susreti“ koja će se održati od 22. do 24. maja u Centru za kulturnu dekontaminaciju u Beogradu.

Organizatori kažu da su ovi, treći po redu Dani socijalnih prava u Beogradu fokusirani na „teme beskućništva i siromaštva, izazove za sistem socijalne zaštite i sve druge teme, važne za ostvarivanje ekonomskih i socijalnih prava.“

U periodu od 22. do 24. maja, tim Inicijative A 11 će sa brojnim učesnicima i gostima razgovarati o Opcionom protokolu uz Međunarodni pakt o ekonomskim, socijalnim i kulturnim pravima, gledaćemo film „Hotel Dvojka“ i diskutovati o rizicima digitalizacije u javnom sektoru, konkretno u sektoru socijalne zaštite, navodi se na sajtu ove organizacije.

„Učesnici i učesnice dešavanja su relevantni sagovornici iz struke, aktivisti, profesori, kao i osobe u situaciji beskućništva i socijalno ugroženi pojedinci. Na diskusijama ćemo imati priliku da čujemo i razgovaramo o tome kako sistem tretira socijalno ugrožene građane i građanke“, navode organizatori.

Na Danima socijalnih prava moći ćete da čujete predstavljanje dvogodišnjeg izveštaja Inicijative A 11, koji, kako se navodi u programu, na jednom mestu sumira prakse i novine, izmene propisa, izazove i preporuke za unapređenje stanja ekonomskih i socijalnih prava u Republici Srbiji.

Celokupnu agendu, koja obuhvata diskusije, filmsku projekciju, izložbu angažovane fotografije i predstavljanje novosti iz sveta ekonomskih i socijalnih prava, možete videti ovde.

I.P.

Prethodni članak

Štetni projekti javno-privatnog partnerstva prete da potpuno uruše GSP: Sindikati pozivaju na protest

Skupština Republike Srpske glasa o predlogu Zakona koji će dovesti do zabrane nevladinih, medijskih i sindikalnih organizacija

Sledeći članak