Najavljeno povećanje penzija i plata je marketinška manipulacija, tvrde iz „Sloge”

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ u svom saopštenju ocenjuju izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića o povećanju penzija, minimalca i plata u javnom sektoru kao marketinšku manipulaciju pred moguće ponavljanje beogradskih izbora, ali i kršenje ustavnih ovlašćenja predsednika Srbije.

Aleksandar Vučić

„Sloga” navodi da predsednik Srbije Aleksandar Vučić krši svoja ustavna ovlašćenja izjavom da će penzije do 1. januara 2023. godine u dva navrata biti povećane najverovatnije za 18,2 odsto, kao i da će doći do značajnog povećanje minimalca i plata u javnom sektoru, jer su najava i povećanje penzija i plata u nadležnosti Vlade koja je trenutno u odlasku, odnosno u tehničkom mandatu.

Uzimajući u obzir prošlogodišnju novčanu pomoć penzionerima u iznosu od 20.000 dinara, „Sloga” smatra da je u pitanju marketinška repriza sa ciljem „kupovine” najstarijih birača pred moguće ponovljanje beogradskih izbora.

Sindikat podseća da je inflacija već pojela najavljeno povećanje i procenat, te da je ono već sada nedovoljno za život. Minimalna zarada bi morala da bude minimum 500 evra, dok bi najniža penzija trebalo da bude 400 evra da bi pratila inflaciju.

„Ako u obzir uzmemo i konstantno zastrašivanje naroda najavama predstojeće teške zime, nedostatka energenata i skupe hrane, a u isto vreme se najavljuje rast penzija i plata, onda tu nema mnogo razmišljanja. Sve ovo je u cilju jačanja kulta Aleksandra Vučića kao oca nacije, vođe i spasioca, što on to de fakto i de jure nije”, poručuju iz „Sloge”.

A.G.A.

Prethodni članak

Fenomen „predatorskih“ organizacija koje dobijaju ogroman javni budžet na konkursima i posledice koje ostavljaju iza sebe

Predstavljen priručnik „Ne/nasilje i odgovornost, između strukture i kulture“

Sledeći članak