Odbornik SNS-a Branko Kockica vređao i gađao odbornice iz koalicije MORAMO, javlja Ne davimo Beograd

Gradski odbornik Srpske napredne stranke Branislav Milićević (Branko Kockica) verbalno je uvredama i vulgarnostima napao odbornice iz koalicije MORAMO i gađao ih je materijalima za pripremu sednice, javlja pokert NDMBGD.

Na prvoj konstitutivnoj sednici Komisije za spomenike i nazive trgova i ulica grada Beograda, gradski odbornik iz redova Srpske napredne stranke Branislav Milićević verbalno je uvredama i vulgarnostima napao članice te komisije iz pokreta Ne davimo Beograd i koalicije MORAMO, a zatim ih i gađao dnevnim redom i materijalima za pripremu sednice, javlja pokret Ne davimo Beograd.

„Milićević je, kao najstariji odbornik, predsedavao prvom sednicom Komisije i bio je vidno iznerviran jer smo trazile reč i obrazlagale neslaganje sa dnevnim redom i odlukama koje nam se nameću uz nepotpun materijal, što je izgleda praksa svih gradskih službi i insitucija do sada“, izjavila je Natalija Simović, gradska odbornica Ne davimo Beograd i odborničke grupe MORAMO.

Pokazujući zgužvani materijal kojim ih je gađao odbornik Srpske napredne stranke, članica komisije Olga Manojlović Pintar je na sednici Komisije izjavila: „Ovo je vaš odnos prema komisiji koja treba da postavlja imena ulica i spomenike u Beogradu. Ovo ćemo sačuvati za muzej. Ovo je jedan eksponat koji Narodni muzej može da prikaže, kako se odnosi član komisije za spomenike i imenovanje ulica prema svojoj funkciji.“

Na prvoj sednici Komisije odlučuje se o imenovanju jedne ulice koja je prvobitno trebalo da ponese ime Gamala Abdula Nasera povodom obeležavanja godišnjice samita nesvrstanih. Nakon intervencije egipatske ambasade koja je u toku posete Egipatskog predsednika Beogradu, predlog je promenjen u „Egipatska ulica“.

Prethodni članak

Solidarnost i Sloga podržavaju blokadu LingLonga u Zrenjaninu

RERI od Ustavnog suda zahteva da zaustavi projekat „Novi Sad na vodi“

Sledeći članak