Opozicija predala odštampane ostavke članovima i članicama REM-a

Danas su, simbolično, u 11 časova i 55 minuta predstavnici i predstavnice opozicionih stranaka u Srbiji predali spreman tekst ostavki za članove i članice REM-a, kao i zahtev za ukidanje rijaliti programa i emisija koje emituju nasilje i agresiju sa nacionalnih frekvencija.

Opozicija predala zahteve i tekst ostavke članovima REM-a, foto: Mašina

Opozicione stranke, narodni poslanici i poslanice, odbornici i odbornice su predali danas članovima saveta Regulatornog tema za elektronske medije spreman tekst ostavki zbog toga što je, kako kažu, medijska scena u Srbiji preplavljena nasiljem i mržnjom. „Pored smene članova REM-a, zahtevamo i hitno ukidanje rijaliti programa i emisija koje emituju nasilje i agresiju sa nacionalnih frekvencija, oduzimanje frekvencija televizijama Pink i Hepi, zabranu tabloida koji propagiraju nasilje i šire lažne vesti, kao i smenu rukovodstva RTS-a,“ navode opozicione stranke.

Prisutni su nosili transparent „Srbija protiv nasilja“ koji je nošen i na čelu šetnje koja je održana u ponedeljak. Ispred opozicionih stranaka govorio je Radomir Lazović, narodni poslanik Ne davimo Beograd, koji je ovom prilikom rekao da će svi detalji za protest u petak biti objavljeni sutra, u četvrtak, na konferenciji za medije ispred Vlade Republike Srbije.

Narodni poslanici će sutra predati Vladi i spreman tekst ostavki ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora BIA Alekandra Vulina. Lazović je podsetio i na zahteve koje je opozicija iznela na protestu „Srbija protiv nasilja“ i podsetio da su u utorak od predsednika Skupštine Vladimira Orlića zatražili hitnu sednicu Skupštine Srbije.

Ovo je samo jedan od zahteva sa protesta „Srbija protiv nasilja“ navodi opozicija i podseća: „Ukoliko svi zahtevi ne budu ispunjeni do petka, a čini se da neće, u petak u 18h ispred Narodne skupštine Srbija neka stane.”

Lazović je pozvao sve građane i građanke da se aktivno uključe u pozivanje na ovaj protest, da pozovu sve svoje komšije, porodicu, prijatelje, kolege, sve one do koji je zbog medijske blokade nemoguće doći. Lazović se takođe zahvalio kolegama i koleginicama iz opozicionih stranaka što su pokazali ozbiljnost i veliku odgovornost, kao i građanima i građankama koji nisu naseli na provokacije na prethodnom protestu.

Predstavnice opozicionih stranaka ipak nisu uspele da pripremljena dokumenta predaju na pisarnicu REM-a jer, kako je navedeno, pisarnica ne radi iz tehničkih razloga, te da se nisu ranije najavile. Iako nije ustaljena praksa da se za predaju zahteva na pisarnicu unapred najavljuje, predstavnice su zahteve i ostavke zalepile na ulaz u REM.

I.P.

Prethodni članak

RERI: Izmene Zakona o planiranju i izgradnji su usvojene nezakonito

Zbog dve postojeće MHE na Rupskoj reci ugroženo vodosnabdevanje Grdelice i ceo ovogodišnji mrest ribe

Sledeći članak