Počelo prikupljanje sredstava za štampanje feminističkog stripa

Centar za ženske studije priprema štampanje stripa kojim će se feminističko obrazovanje učiniti zanimljivijim široj publici i dati prostor maštanju o boljem svetu. Kako bi ovaj strip došao do što većeg broja ljudi pokrenuta je kampanja za prikupljanje pomoći za njegovo štampanje i distribuciju.

„U trenutnim okolnostima jačanja desničarskih pokreta i partija ženska prava su na sve većem udaru i postoje realne pretnje da izgubimo sve ono za šta smo se vekovima borile. Ali, jako je važno da ne klonemo duhom!“, navodi se u saopštenju Centra za ženske studije (CŽS).

Ipak, u ovoj organizaciji veruju da je drugačiji svet moguć i veruju da moramo maštati o boljem društvu što je prvi korak ka zajedničkom delovanju, „a solidarnost se uči jedino kada kolektivno promišljamo i delujemo“, uverene su u CŽS-u.

One žele da stripom prikažu kako zamišljaju da će svet izgledati u narednih trideset godina i koja će uloga CŽS-a biti u tome. „Zamišljamo budućnost od 2022. do 2052!“

Kako bi napravile strip koji će promišljati o budućnosti na način koji je osnažnjujući i motiviše dalju kolektivnu borbu njima je potrebna pomoć. Na sajtu donacije.rs možete pronaći njihovu kampanju i donirati sredstva ili možete doprineti deljenjem kampanje na društvenim mrežama.

„Obrazovanje je važno, a feminističko obrazovanje je nužna iskra za pokretanje promena!“, zaključuje CŽS.

Prethodni članak

Ne davimo Beograd predlaže dva zakona za rešavanje stambene krize

Započet progresivni program zapošljavanja i zagarantovanog dohotka za njujorške umetnice i umetnike

Sledeći članak