Radionica radničkog organizovanja u sektoru medija

Sinidkat ima moć, stav je organizatora radionice radničkog organizovanja u medijima koja će se održati krajem oktobra u hibridnoj formi – na internetu i uživo u Budimpešti.

Radna i ljudska prava, sticana dugotrajnim organizovanjem i borbama, postaju taoci i žrtve reakcinoranih politika širom sveta. Sve se više progresivno usmerenih ljudi slaže da su jaki sindikati nezamenjivi učesnici u borbi za svetlu budućnost.

A jakih sindikata neće biti bez veštog radničkog organizovanja, umeća bogate istorije i razvijenih tehnika koje drastično povećavaju učinkovitost sindikalnih borbi. Uprkos efikasnosti umeća radničkog organizovanja, njegovo korišćenje je opadalo tokom druge polovine dvadesetog veka.

Radnicama i radnicima u sektoru medija se pruža mogućnost da učestvuju u radionici radničkog organizovanja koja će se održati u hibridnoj formi 20-og i 21-og oktobra 2022. godine.

Hibridna forma radionice podrazumeva da će se sesije odvijati kombinovano, putem interneta i uživo u Budimpešti, te da će pojedini programi u okviru radionice biti javnog, drugi zatvorenog tipa.

Pored sindikalnog, radionica će dati mesta tematizaciji i drugih oblika organizovanja, poput umrežavanja i formiranja zajednica.

Broj mesta za učešće je ograničeno i za one koji bi želeli da učestvuju u delu radionice koja će se održati u Budimpešti, organizatori mogu da obezbede do 300 dolara po učesniku/učesnici za putne troškove i boravak.

Jezik radionice biće engleski.

Detaljne informacije o prijavljivanju možete naći na ovom linku.

Učesnice i učesnici imaće prilike da uče jedni od drugih u okviru četiri sesija. Za pripremu vršnjačkog učenja organizatori daju tri smernice:

  • 1) Organizovao sam kolege i koleginice u sindikat, mrežu, zajednicu. Kako sam to uradio?
  • 2) Redovno uspevam da finansiram naš sindikat, mrežu, zajednicu. Kako sam to urado?
  • 3) Borio sam se sa državom/vladom/korporacijom i pobedio/la sam. Kako sam to uradio?

Ukoliko biste podelili vaša iskustva na koja upućuju ova pitanja, pošaljite kratak opis organizatorima radionice do 25. septembra putem ovog linka.

Kontakt osoba za sva pitanja je Dumitrita Holdis, koju možete kontaktirati na holdisd@ceu.edu.

Organizator radionice je Central European University’s Democracy Institute.

A.J.

Prethodni članak

Seksualno nasilje – metastaza društva

nEKO brine za Levač: „Potrudićemo se da do kopanja litijuma ne dođe“

Sledeći članak