Rak dojke jedna od vodećih bolesti u Srbiji od koje godišnje premine oko 1500 žena

U novoj epizodi podkasta Devojka iz predgrađa - DIP, autorka Slavica Trifunović o raku dojke, njegovom otkrivanju, uspešnosti lečenja ukoliko se bolest otkrije na vreme i mogućim faktorima koji mogu biti preduslov za njegov nastanak, razgovara sa Vesnom Bondžić iz organizacije Ženski centar „Milica“ i doktorom Lazarom Popovićem.

Ružičasta traka simbol Dana borbe protiv raka dojke

Rak dojke je maligni tumor koji se javlja u dojkama kod žena i relativno ređe u dojkama muškaraca, a jedan od najčešćih maligniteta. U Srbiji je novodijagnostifikovano svake godine negde oko 5000 slučajeva karcinoma dojke i ono što je najvažnija stvar kod karcinoma dojke je to da negde oko 1500 žena svake godine umre, a ne umire se od same promene na dojkama već zato što se bolest poširi na druge organe i metastazira. Najvažnije je da se bolest otkrije na vreme dok daje dobre prognoze. Ovo je deo onoga što je doktor Lazar Popović rekao u novoj epizodi podkasta Devojka iz predgrađa koji možete slušati na Mašini.

Podkast možete slušati i na sounder.fm, a sve u vezi podkasta možete pronaći na Instagram profilu Devojke iz predgrađa i društvenim mrežama portala Mašina.

Pišite nam vaše vaše utiske. Podkast je nastao u cilju razgovora i edukacije o društveno važnim temama.

Prethodni članak

Svetska zdravstvena kriza menja strukturu zaposlenosti u zemljama Evropske Unije

Gubitak i štetu od klimatskih promena plaćaće istorijski zagađivači, ali ne i svi najveći zagađivači

Sledeći članak