Raste broj ponuda stranih poslodavaca za radnike na daljinu iz Srbije

Strani poslodavci su tokom prošle godine preko oglasa tražili pet puta više radnika na daljinu iz Srbije, pokazuje analiza Centra za istraživanje javnih politika.

Centar za za istraživanje javnih politika (CENTAR) je sproveo analizu potražnje domaće radne snage koju je predstavio javnosti u sredu, 23. marta. U saradnji sa portalom Poslovi Infostud CENTAR je analizirao 1344 oglasa koje su strani poslodavci koji nisu registrovani u Srbiji objavili na ovom portalu u periodu od godinu i po.

Broj takvih oglasa se u periodu od 24. aprila 2020. do 20. oktobra 2021. godine upetostručio, odnosno porastao sa 30 na 132 oglasa. Najviše se, očekivano, nude poslovi iz oblasti informacionih tehnologija (46%), prodaje i marketinga, ali i farmacije i zdravstva, saobraćaja i infrastrukture, autoindustrije i građevinarstva, pokazuje istraživanje. Od softveraša se u petini slučajeva očekivalo da budu senior ili medior profesionalci, ali su za 17% poslova mogli da konkurišu i studenti.

Velika većina oglasa nije sadržala informacije o plati, dok je prosečna plata nuđena u 343 od 1344 pregledanih oglasa visoka za domaće uslove, i procenjena na oko 1,200$ mesečno. Uz to, u oglasima su se u 95% slučajeva nudili poslovi  sa punim radnim vremenom.

Kandidati su, sa svoje strane, najčešće konkurisali za poslove u oblasti pozivnih centara (u proseku 530) i ljudskih resursa (460) i na poslovima u administraciji (413). Na oglase u oblasti IT i razvoja softvera se prijavljivalo u proseku 40 kandidata, zbog čega istraživači ocenjuju da u ovoj branši postoji nestašica radne snage.

Skoro polovina poslodavaca je iz SAD (45%), a preko trećine iz EU (36%), za kojima slede azijski poslodavci. Istraživači su prokomentarisali da je ponuda poslova iz zemalja Evropske unije mahom ujednačena, sa malim varijacijama. Ponude dolaze i iz zemalja okruženja: iz Bugarske je stiglo 5,7%, a iz Hrvatske 1,7% oglasa.

Iz Centra konstatuju da porast tražnje za radnicima na daljinu, koji je pokazalo istraživanje, predstavlja deo globalnog fenomena okretanja kompanija širom sveta ka angažovanju radnika iz zemalja u kojima je radna snaga obrazovana, a cene rada niske.

Analiza je objavljena pod naslovom „Em se skuplja, em se širi: Pogled na globalizaciju tržišta rada iz ugla radnika i poslodavaca iz Srbije”.

I.K.

Prethodni članak

Sindikati: ako ratna kriza potraje duže, može da se očekuje i otpuštanje radnika

Evropska prestonica kulture 2022 – Novi Sad: utešna nagrada u odsustvu evropskih integracija?

Sledeći članak