Studenti za studente: Humanitarno veče za Palestinu

Studentski front organizuje humanitarno veče za Palestinu 16. marta u Hramu kulture „Stara Bežanija". Studenti pozivaju sve ljude dobre volje da im se pridruže i pruže pomoć narodu Palestine u njihovoj borbi.

„Solidarnost i saosećajnost su u srži uspešne borbe kako u toku studentskog života, tako i posle njega. Danas, studenti Palestine, kao i svi mladi, pa i ceo palestinski narod nemaju osnovne uslove za život i prolaze kroz nezamislivu patnju samo da bi preživeli iz dana u dan”, navodi se u pozivu Studentskog fronta.

Humanitarno veče će početi sa projekcijom filma „Farha” koji govori o Nakbi – Palestinskoj katastrofi. Ona otpočinje događajima 1948. godine, kojima su palestinski Arapi trajno raseljeni, a zemlja okupirana.

„Patnja palestinskog naroda počela je 1948. godine i za razumevanje života Palestinaca ključno je razumeti dugu istoriju njihove borbe i uslova u kojima se oni nalaze decenijama”, pišu studenti.

Posle tribine nekolicina govornika će dobiti priliku da se obrati, a veče će biti završeno muzikom. Tokom cele večeri će se sakupljati dobrovoljni prilozi, a zarada od prodaje pića u toku večeri će takođe biti donirana za pomoć narodu u Gazi. Humanitarno veče će se održati u Hramu kulture „Stara Bežanija” u Vojvođanskoj 68, 16. marta od 18h.

„Pozivamo sve studente, mlade, kao i sve ljude dobre volje da nam se pridruže i da prema svojim mogućnostima pruže pomoć narodu Palestine u njihovoj borbi”, poručuju iz Studentskog fronta.

A.G.A.

Prethodni članak

Gig ekonomija, ili kako da zaboravimo na radna prava

Zrenjanin Nacionalna prestonica kulture 2025. godine: šansa za izuzetak od pravila?

Sledeći članak