Wolt i Glovo dostavljači iz Slovenije su osnovali sindikat

Slovenački kuriri koji rade preko platformi Wolt i Glovo su prošle nedelje u Ljubljani objavili da su osnovali Sindikat dostavljača koji će funkcionisati pod okriljem sindikata Mladi plus.

Dostavljači u Ljubljani nakon objave osnivanja sindikata

U trenutku osnivanja sindikat je činilo više od sto dostavljača i dostavljačica kaže se u saopštenju sindikata koji ima nameru da okuplja sve dostavljače bez obzira na to koje prevozno sredstvo voze ili za koju platformu rade. Sindikat dostavljača će raditi kao zasebna sekcija Sindikata mladi plus koji organizuje srednjoškolce, studente i mlade nezaposlene i prekarne radnike i radnice.

„U više navrata smo upozoravali na loš položaj dostavljača i dostavljačica, ali glavni razlog za organizovanje sindikata sada je pogoršanje uslova rada i istovremeno potpuno ignorantski odnos menadžmenta prema problemima dostavljača“, kaže se u saopštenju sindikata.

Loši radni uslovi i smanjivanje mogućnosti zarade su naterali dostavljače da organizuju sindikat o čemu su obavestili i predstvništva kompanija Wolt i Glovo u Sloveniji. Od njih dostavljači očekuju da prepoznaju i priznaju novoosnovani sindikat kao jedinog relevantnog predstavnika dostavljača u pogledu pregovora o stvarima koje utiču na radnike i radnice koji obavljaju poslove dostave preko ovih platformi.

„Pozivamo Wolt i Glovo da hitno pristupimo kolektivnom pregovaranju kako bismo poboljšali uslove rada dostavljača. Želimo socijalni dijalog i potpisivanje kolektivnog ugovora kako bismo unapredili i regulisali položaj dostavljača“, saopštili su dostavljači.

Oni kažu da imaju puno razloga za organizovanje sindikata. Posao koji rade smatraju izuzetno opasnim. Rade napolju u različitim vremenskim uslovima: po kiši, snegu, na temperaturama ispod nule i iznad 35 stepeni, kao i na jakom vetru. Rade i vikendima i praznicima, od jutra do mraka. Mnogi, kako kažu, kako bi došli do pristojne zarade, moraju da rade više nego drugi radnici pa tako neki dostavljači rade i po 10, 11, 12 sati dnevno pa čak i 6 ili 7 dana nedeljno. Tokom svog rada učestvuju u saobraćaju i često doživljavaju nezgode a naročito su ugroženi vozači bicikala i motocikala.

„Ukoliko menadžment ne bude spreman da razgovara sa nama pristupićemo organizovanju sindikalnih akcija“, saopštili su dostavljači.

Sindikalno organizovanje su nedavno započeli i dostavljači iz Hrvatske, dok je u Srbiji i dalje aktuelno nezadovoljstvo radnika Wolta koji su nedavno i prvi put javno protestovali sa svojim uniformama – što do sada nije bio slučaj.

M.M.

Prethodni članak

Više desetina ljudi u Rusiji uhapšeno zbog železničke sabotaže

Radnici u javnom sektoru u Nemačkoj su se izborili za povećanje plata, štrajkovi na aerodromima se nastavljaju

Sledeći članak