Godinu dana Šapićevog nasilja nad Beogradom – protestna akcija održana u Beogradu

Aktivisti lokalnih udruženja i inicijativa su uputili protestne poruke gradskim vlastima uoči današnje sednice Skupštine grada Beograda koja se održava na godišnjici imenovanja Aleksandra Šapića za gradonačelnika.

Građani, aktivisti i opozicioni političari su u 9 ujutru ispred bivše skupštine Srbije u kojoj se održava sednica Skupštine grada Beograda porukama protesta obeležili godinu dana imenovanja Aleksandra Šapića za gradonačelnika Beograda.

Protestna akcija u kojoj su učestvovale lokalne inicijative i udruženja organizovana je pod nazivom „Obeležimo godinu dana Šapićevog nasilja nad Beogradom!“ 

Na kakve to vidove nasilja misle, prisutni su pojasnili putem poruka na brojnim transparentima: 

„Skini šapu sa vrtića“, „Ne damo Savski nasip“ i „GSP u haosu, saobraćaj u kolapsu“ su neke od problema koji su istakli okupljeni ispred bivše skupštine Srbije gde se danas održava. 

„Današnjom akcijom smo hteli da podsetimo gradonačelnika koje su se nezakonitosti dešavale u godinu dana otkako je na vlasti“, objasnio je za Mašinu Branislav Tomić, aktivista koji se bori za očuvanje Savskog nasipa.

Pred starom skuštinom Srbije bio je prisutan i narodni poslanik iz stranke Zajedno Đorđe Miketić koga smo pitali da pokomentariše protestnu akciju.

Prema Miketiću gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić pokušava da rasproda sve što je ostalo zajedničko i javno i da je sada važno da se građani tome suprotstave: 

„Ova najdivnija energija Beograđana se probudila i nećemo dozvoliti rušenje sajma, otimačinu gradskog zemljišta putem planiranog zakona o izgradnji i konverziji, gradnju megalomanskih naselja na makiškom vodoizvorištu i drugim javnim površinama. Nećemo dozvoliti privatizaciju beogradskih vrtića“, izjavio je Miketić.

A.J., I.K.

Prethodni članak

Ispravka informacija iznetih u tekstu o štrajku u kompaniji Falk Ist

Solidarnost poziva na brze reakcije i informisanje javnosti o izlivanju nafte kod Čelareva

Sledeći članak