Još jedan pokušaj nasilnog ulaska u prostorije inicijative Ne davimo Beograd

Foto: Ne davimo Beograd

Nepoznata lica danas su pokušala da uđu u prostorije inicijative Ne davimo Beograd, pri čemu su uspeli da uzmu obeležja inicijative.

Ovo je drugi pokušaj nasilnog ulaska u prostorije ove političke organizacije, pri kojem je načinjena manja materijalna šteta. Slično kao i prošlog puta, nepoznata lica su pokušala da uđu u prostorije inicijative preko terase, odnevši obeležja, zastave Grada Beograda i inicijative Ne davimo Beograd.

O oba incidenta obaveštena je policija koja je samo prvi put izašla na uviđaj. Danas, kako tvrde u inicijativi Ne davimo Beograd policija nije izašla na teren.

Nemamo nikakve sumnje da se radi o organizovanom napadu i pokušaju zastrašivanja. Incident je prijavljen policiji koja za razliku od prošlog puta nije izašla na uviđaj, a ni ovaj, ni prethodni put policija se nije potrudila da pogleda snimke sa okolnih kamera, navodi se na stranici Ne davimo Beograd.

Kako navode članovi inicijative Ne davimo Beograd u snimku objavljenom na njihovoj stranici, njihova organizacija se nalazi na meti „SNS-a i njihovih satelita“.

Inicijativa Ne davimo Beograd nalazi se godinama na udaru režimskih medija i čelnika Srpske napredne stranke. Prethodnih dana naši aktivisti bili su meta napada Gorana Vesića zbog ukazivanja na planiranu seču šume u Košutnjaku, prodaju gradskih simbola kao što su Beograđanka i Sava Centar, te ukazivanja na probijanje rokova i preskupe rekonstrukcije gradskih ulica. Režimski tabloidi Alo, Informer, Kurir i Srpski Telegraf, kao i televizija Pink, prenosili su najgrublje uvrede i neistine koje je zamenik gradonačelnika iznosio i na taj način doprineli su atmosferi linča kojom vlast želi da zastraši sve one koji se usude da govore o njihovim štetnim projektima ili kršenjiima zakona, navodi se u saopštenju Ne davimo Beograd povodom prvog pokušaja upada u njihove prostorije.

I.P.

Prethodni članak

Vašingtonski hepening i kosovsko pitanje: o kockama i krugovima

Korona fond za oporavak od 750 milijardi evra: dogovor koji je (za sada) spasao EU

Sledeći članak