Nema saradnje sa SNS, poručuju opozicioni političari iz Niša koji su zbirno osvojili većinu

Opozicija u Nišu proglasila je pobedu i ujedninjenje. Dr Dragan Milić je za Mašinu komentarisao pobedu opozicije na izborima u ovom gradu.

Prema preliminarnim rezultatima koje je saopštio CESID, a na osnovu 92% obrađenog uzorka, lista SNS u Nišu je osvojila 44,5%, dok je druga po rezultatu lista Dragana Milića – 24,5%. Lista „Biramo Niš” osvojila je 15,8%, a liste „Ujedinjeni – nada za Niš” i „Kreni-Promeni” po 4%.

Najnovija projekcija CESID-a na 100% uzorka govori da će 4 opozicione liste imati većinu odbornika u Skupštini Grada Niša i da bi zajedno mogli da formiraju vlast u gradu. GIK se još uvek nije zvanično oglasio.

Na zajedničkoj konferenciji opozicije u centru grada, predstavnici opozicije najavili su ujedinjenje i rekli da će zajedno imati većinu i formirati vlast u Nišu.

Dr Dragan Milić čija je lista po rezultatima odmah iza koalicije SNS-a, odlučno je istakao da saradnje sa vladajućom strankom neće biti.

„Od večeras nikada više nevidljiva beogradska ruka neće upravljati našim gradom, Nišlije će se pitati šta i ko”, na konferenciji je izjavio Milić.

Nišlije rekle ne

Milić je novinarki Mašine rekao da u Nišu nije pobedila opozicija.

„Ne mogu da kažem opozicija, ja to ovako ne gledam. Jedini što gledam s ove strane – to je pobeda Niša, neće niko da se ljuti. Tako da je nama najvažniji Niš, Nišlijke i Nišlije. Kako ja ovde vidim, pobedili su Nišlijke i Nišlije, rekli su – ne.”

A.G.A.

Prethodni članak

Suzavac, vodeni topovi, razbijene glave, napadi na novinare, privođenje aktivista – još jedni izbori u Srbiji

Balkanska ruta, migracije, „naši“ i „njihovi“ životi

Sledeći članak