Politička platforma Solidarnost je istupila iz stranke Zajedno

Politička platforma Solidarnost obaveštava javnost da je istupila iz stranke Zajedno i da će nastaviti sa razvojem i širenjem Solidarnosti kao političke organizacije levice koja učestvuje u parlamentarnoj borbi u Srbiji.

„Zahvaljujemo se našim saborcima i saborkinjama iz stranke Zajedno na zajedničkom radu i želimo im puno uspeha u borbi za sistemske promene u našem društvu, za koje se i sami zalažemo“, navodi se u saopštenju Političke platforme Solidarnost, koja je istupila iz stranke Zajedno.

Solidarnost je istim putem poručila da će nastaviti sa razvojem i širenjem Solidarnosti kao političke organizacije levice koja učestvuje u parlamentarnoj borbi u Srbiji.

„Solidarnost će nastaviti da se bori za društvo slobode, jednakosti i solidarnosti. Nastavljamo sa borbom protiv gaženja radničkih i ženskih prava, protiv pljačke javnih resursa i uništavanja životne sredine“, navodi se. Solidarnost će kao i do sada, sa svim bliskim političkim organizacijama, nastaviti borbu protiv pljačkaškog režima SNS-a na svim nivoima, dodaje se u saopštenju.

„Solidarnost je vrednost koja će naše društvo učiniti boljim i za to se vredi boriti.“

Politička platforma Solidarnost je stranci zajedno pristupila kao autonomna organizacija u januaru 2023. godine.

I.K.

Prethodni članak

Protest protiv policijskog nasilja nad Romima ispred stanice „29. novembar“

Sindikati protiv provere bolovanja na zahtev stranih investitora: „Pravo na bolovanje je osnovno pravo svakog radnika“

Sledeći članak