Politička platforma Solidarnost poziva sindikate da podrže studente

„To je omladina koja nije besna samo zato što su pokradeni izbori. Ta omladina je besna zato što vide da im roditelji rade dva posla, ali zimovanje nikada ne vide. Besni su zato što im je budućnost ili fabrika kablova ili granica. Besni su zato što ih je pregazilo nasilje ovog režima“, naglašava se u saopštenju.

„Dragi prijatelji iz sindikata, drage radnice i radnici, pozivamo vas da dignete svoj glas, da pokrenete akcije i pokažete da ste relevantna društvena snaga koja neće ćutati i gledati kako vlast hapsi i zatvara omladinu zato što je digla glas protiv izborne krađe“, poručila je Politička platforma Solidarnost sindikatima putem otvorenog pisma.

U Solidarnosti kažu da znaju da u redovima sindikata ima pripadnika i podržavalaca različitih političkih stranaka, ali ocenjuju da dešavanja kojima svedočimo od izbornog dana 17. decembra do danas zahtevaju da se sve razlike stave po strani i „složno učini sve kako se omladina Srbije ne bi pretvorila u generaciju političkih zatvorenika koja će završiti u nekim budućim udžbenicima“.

Režim je uhvaćen u izbornoj krađi, konstatuju članice i članovi Solidarnosti, i sada se žestoko sveti omladini koja je odlučila da se tome odupre: „Oni koji su pokrali izbore decu ove zemlje optužuju za rušenje ustavnog poretka. Oni koji duže od decenije kradu ovaj narod drže decu ove zemlje u zatvorima zato što su hrabro pokazala prstom na lopove“.

Podsećamo vas da je to isti onaj režim koji je doneo robovski zakon o radu protiv koga se borimo već deset godina, kaže se u pismu. To je isti režim koji je naše radnike i radnice prodavao kao jeftinu radnu snagu i koji je od naših radnika i radnica na kraju to i napravio – slabo plaćene i iscrpljene ljude koji jedva sastavljaju kraj s krajem. Taj režim je sada počeo da hapsi i zatvara decu tih radnika i radnica, decu članova i članica vaših sindikata, naglašava se.

„To je omladina koja nije besna samo zato što su pokradeni izbori. Ta omladina je besna zato što vide da im roditelji rade dva posla, ali zimovanje nikada ne vide. Besni su zato što im je budućnost ili fabrika kablova ili granica. Besni su zato što ih je pregazilo nasilje ovog režima.“

Politička platforma Solidarnost je zato pozvala sindikate da podrže studente, da podrže njihove akcije: „Pozivamo vas da jasno i glasno tražite puštanje na slobodu svih uhapšenih tokom poslednjih protesta u Beogradu. Pozivamo vas da danas budete solidarni sa omladinom kako bismo sutra svi solidarno stvarali bolje uslove života i rada u Srbiji“.

I.K.

Prethodni članak

Besplatan program za srednjoškolce tokom zimskog raspusta u Muzeju afričke umetnosti

BOŠ osuđuje medijsku kampanju zastrašivanja

Sledeći članak