Portal Mašina Vam želi srećnu i borbenu novu godinu!

prednovogodisnja-2018
Foto: Mašina

Nakon četiri godine konstantnog rada, redakcija Mašine je tokom 2018. godine nastavila sa razvojem sopstvene infrastrukture, povećanjem kritičkog medijskog sadržaja, razvijanjem njegovih različitih formi, od vesti do video produkcije, jačala medijski aktivizam na levici i konačno družila se sa svima vama uživo na našim javnim tribinama koje smo organizovali u nekoliko gradova Srbije.

Glavna aktivnost Mašine je proizvodnja medijskog sadržaja. Međutim, mi volimo i mislimo da je važno da se srećemo sa našom publikom uživo. Prvi javni program smo ove godine održali u Kragujevcu gde smo razgovarali o uticaju privatizacija na radna prava i na životni standard. U Užicu smo diskutovali o kulturnim i obrazovnim politikama i o ulozi medija u odnosu na te oblasti. Položaj radnica u tekstilnoj industriji u Srbiji i mogućnostima njihovog organizovanja su bila pitanja s kojima smo pošli u Kraljevo. Zatim smo u Nišu imali prilike da javno tematizujemo problematičnu izgradnju derivacionih mini-hidroelektrana u Srbiji kao i otpor koji pružaju lokalne zajednice, a u Beogradu da se posvetimo pitanju mesta i uloge savremene političke levice.

Za nas u redakciji je veliko ohrabrenje što su sale uglavnom bile pune i koristimo ovu priliku da se zahvalimo svim organizacijama i ljudima koji su nam pomogli u realizaciji ovih poseta i publici koja je odvojila vreme i bila voljna da diskutuje zajedno s nama.

Kada je reč o našoj medijskoj produkciji, evo kratkog osvrta. Tokom 2018. godine portal Mašina je zabeležio 221.013 posetu našem sajtu, što je prosečno 607 poseta dnevno. Broj korisnika i korisnica sajta u odlazećoj godini je bio 144.781, koji su ukupno otvorili 304.745 stranica Mašine. Prema ovim podacima beležimo ukupni rast posete našem sadržaju od 37% u odnosu na prethodnu godinu.

U 2019. godini ćemo se truditi da vas još podrobnije izveštavamo o aktuelnim društveno-političkim događajima, te da ih analiziramo na način koji će svima omogućiti kritički i borbeni aparat za građenje društva slobode, jednakosti i zajedništva.

Tribina portala Mašina u Nišu
Tribina portala Mašina u Nišu

Raduje nas što ćemo i dalje moći da pružamo sadržaj našeg portala besplatno. Međutim, rad na kojem se on temelji nije besplatan. Ukoliko ste u prilici, možete da podržite naš rad vašim donacijama. A u znak zahvalnosti mi vam šaljemo poklone:

  • za donaciju od 300 dinara ili više poslaćemo vam tri bedža s znakom Mašine
  • za donaciju od 700 dinara ili više dobićete na poklon Mašina šolju
  • dok za 1000 dinara ili više na kućnu adresu će vam stići Mašina ceger
  • za 1900 dinara ili više rado ćemo vam poslati paket koji sadži bedž, šolju i ceger.

Uputstva za uplatu možete naći na ovom linku, a adresu na koju želite da dobijete poklon, kao i odabir boje bedža/cegera, možete poslati na info@masina.rs ili na Mašininu fejsbuk stranicu.

Hvala vam što nas čitate i podržavate!

Želimo vam mnogo sreće, zadovoljstva, solidarnosti i nadasve mnogo više kvalitetnog slobodnog vremena koje ćete moći da koristite za ono što vam stvarno znači u životu.

Živeli!

Prethodni članak

2018. godina u Kamerades fotografijama

Protesti u Beogradu – beskrajni niz nezadovoljstava

Sledeći članak