„Smanjenje radnih sati povećava produktivnost i poboljšava blagostanje”, veruje Džeremi Korbin

Bivši lider britanske Laburističke partije Džeremi Korbin je na svom Tviter nalogu iskazao zadovoljstvo rastom podrške četvorodnevnoj radnoj nedelji.

Džeremi Korbin

Korbin je reagovao dan nakon što su javnosti predstavljeni rezultati za sada najvećeg probnog perioda skraćenja radne nedelje koji je sproveden u Velikoj Britaniji. On je izjavio da je zadovoljan rastućim trendom skraćenja radnog vremena, „Dokazi su jasni: smanjenje radnih sati povećava produktivnost i poboljšava blagostanje“, napisao je poznati levi političar na svom Tviteru i podsetio na deo manifesta Laburista iz 2019. godine:

„Vreme za odmor, opuštanje i boravak sa porodicom je od suštinskog značaja za srećan i ispunjen život”.

Dan ranije pozitivno je reagovao i američki senator Berni Sanders koji je izrazio uverenje da se tehnološki razvoj mora koristiti za dobrobit ljudi koji moraju imati kraće radno vreme.

Kako smo ranije pisali na Mašini, pilot projekat četvorodnevne radne nedelje sproveden u Velikoj Britaniji doneo je izuzetno pozitivne rezultate, a skoro svi koji su učestvovali u projektu žele i da nastave sa radom po istom modelu. Trend skraćene radne nedelje raste u čitavom svetu, a brojna istraživanja svedoče o pozitivnim efektima uvođenja ovakvog modela, o čemu ste mogli da čitate na portalu Mašina.

A.G.A

Prethodni članak

Protest zaposlenih u klinici dr Laza Lazarević ispred zgrade RTS-a

SNS nastavlja sa uništavanjem mesnih samouprava, poručuju organizacije civilnog društva

Sledeći članak