Svima želimo puno zdravlja, sreće i dobrog provoda!

foto: Mašina
foto: Mašina

Kraj godine samo što nije, socijalizam je sve bliže.

Istina, još uvek nismo izgradili sve one strukture potrebne za uspostavljanje društva jednakosti i slobode, ali dozvolite nam malo optimizma pred ulazak u Novu godinu.

Redakcija Mašine je sredinom godine proslavila treći rođendan portala. Kao pravi levičari i levičarke tim povodom smo napravili sastanak te došli do zaključka da je osnovni cilj naše organizacije – doprinos izgradnji levo orijentisane medijske infrastrukture – ostvaren. Stoga, u Novu godinu Mašina ulazi s namerom da postane jedan od osnovnih alata za uspostavljanje socijalističkog društva.

Tokom 2017. godine nastavili smo s realizacijom obrazovnih programa za članove i članice redakcije Mašine, a kraj godine označava i završetak četvorogodišnjeg radnog procesa kroz koji je prošlo više od dvadeset ljudi. Pored toga, ove godine smo pokrenuli stranicu na engleskom jeziku na našem sajtu, započeli video produkciju, otvorili mogućnost doniranja novčanih sredstava kao podršku radu Mašine i organizovali međunarodnu konferenciju „Povratak utopije 2“ u saradnji sa Centrom za politike emancipacije.

Mašina je u tekućoj godini imala 163.431 posetu, prosečno 450 poseta dnevno. Broj korisnika je 99.127, a oni su otvorili ukupno 230.156 stranica na sajtu. U odnosu na prethodnu godinu, u gotovo svim parametrima, Mašina beleži rast veći od 30%.

Zahvaljujemo se svim našim čitaocima i čitateljkama, spoljnim saradnicima i saradnicama, mentorima i predavačima, kao i svima onima koji podržavaju naš rad.

Svima želimo puno zdravlja, sreće i dobrog provoda u daljoj borbi za socijalizam.

Prethodni članak

Za društvo iz ćoška

Mala proizvodnja nesigurnosti

Sledeći članak