U novoj epizodi podkasta Devojka iz predgrađa razgovaramo o raku dojke

Rak dojke sa kojim je suočen veliki broj žena u Srbiji će biti tema nove epizode podkasta Devojka iz predgrađa - DIP koju ćete moći da poslušate na Mašini u ponedeljak.

Ružičasta traka simbol Dana borbe protiv raka dojke

Da li ste znali da je rak dojke jedna od vodećih bolesti u Srbiji od koje godišnje premine oko 1500 žena, a oboli preko 4000?

Kada govorimo o brojkama u svetu, godišnje ovu bolest dobije preko dva miliona žena. Ukoliko se otkrije na vreme ova bolest može biti izlečiva.

U novoj epizodi podkasta Devojka iz predgrađa – DIP, autorka Slavica Trifunović o raku dojke, njegovom otkrivanju, uspešnosti lečenja ukoliko se bolest otkrije na vreme i mogućim faktorima koji mogu biti preduslov za njegov nastanak, razgovara sa Vesnom Bondžić iz organizacije Ženski centar „Milica“ i doktorom Lazarom Popovićem.

Novo izmenjeno izdanje podkasta Devojka iz predgrađa (DIP) od sada možete slušati na portalu Mašina. Prethodnu epizodu podkasta, u kojoj se govorilo o akušerskom nasilju, možete poslušati na ovom linku.

Podkast Devojka iz predgrađa, donosi razgovore o različitim pitanjima i temama o kojima se priča retko, o patrijarhatu i svemu što on predstavlja i donosi sa sobom, nametnutim obrascima života i normama.

Podkast je nastao u cilju osnaživanja i podrške ženama koje se svakodnevno suočavaju sa nejednakostima i izazovima koje utiču na njihov život. Autorka ističe da je njen podkast prilika za razgovor o tabu temama, kao i prostor za edukaciju i solidarnost. Ona takođe napominje da je podkast namenjen prvenstveno ženama, ali i svima onima koje zanimaju ove teme.

Autorka, Slavica Trifunović, je diplomirala novinarstvo na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, a novinarstvom se bavi od druge godine svojih studija. Teme koje je zanimaju obuhvataju prava žena, feminizam, društvenu jednakost, mlade. U slobodno vreme se bavi fotografijom i čita.

Prethodni članak

Na zapadu zaista ništa novo

Pred Svetsko prvenstvo u fudbalu: Katar, sjaj i tama

Sledeći članak