Devojka iz predgrađa: Akušersko nasilje zahteva adekvatan odgovor institucija

U novoj epizodi podkasta Devojka iz predgrađa autorka Slavica Trifunović je, o akušerskom nasilju, razgovarala sa psihoterapeutkinjom Slađanom Đorđević i advokatkinjom Jelenom Stanković, jednom od autorki izveštaja „Tretman žena u ginekološko-akušerskim ustanovama“.

logo podkasta devojka iz pregrađa

Akušersko nasilje je termin koji se koristi za sve situacije nasilja koje se ženama događaju u porodilištima. Od neprijatnosti osoblja, do fizičkog nasilja, vezivanja žena ili primoravanja da se potpiše određeni formular sa kojima žene nisu upoznate. Naše sagovornice govore o tome kroz kakve psiho-fizičke promene žene prolaze prilikom porođaja i traumama koje ostaju nakon akušerskog nasilja, kao i o izveštaju koji su advokatkinje sačinile.

Podkast Devojka iz predgrađa, čija je autorka mlada novinarka Slavica Trifunović, donosi razgovore o različitim pitanjima i temama o kojima se priča retko, o patrijarhatu i svemu što on predstavlja i donosi sa sobom, nametnutim obrascima života i normama.

U saradnji Devojke iz predgrađa i Mašine nove emisije podkasta možete slušati na našem portalu.

Podkast možete slušati i na sounder.fm, a sve u vezi podkasta možete pronaći na Instagram profilu Devojke iz predgrađa i društvenim mrežama portala Mašina.

Pišite nam vaše vaše utiske. Podkast je nastao u cilju razgovora i edukacije o društveno važnim temama.

Prethodni članak

Pokrenuta je kampanja „Za dostojanstven rad u kulturi“

Danas je godišnjica borbe prosvetara – solidarne akcije i protesti širom Mađarske

Sledeći članak