Zbog pritiska javnosti i zabrinutih roditelja dr Đurić se vraća u DZ Palilula

Slučaj bahatog direktora Doma zdravlja Palilula koji je pedijatricu dr Biljanu Đurić Stojanović iz Doma zdravlja Palilula, zbog svoje „nepodobnosti“ premestio u Dom zdravlja Borča, zbog velikog pritiska javnosti i samih roditelja dobio je svoj epilog – doktorica Đurić vraća se na svoje radno mesto.

Kako portal Mašina saznaje iz pouzdanih izvora, dr Biljana Đurić Stojanović biće vraćena na svoje radno mesto na kojem je provela duže od dve decenije.

Ovaj slučaj pokazuje da građani i građanke imaju moć da vrše pritisak na donosioce odluka i da učestvuju u oblikovanju javnih institucija koje bi morale da rade u njihovom interesu.

Koliko god ovaj primer bio usamljen u pogledu svog pozitivnog ishoda, zainteresovanoj javnosti, kao i direktnim korisnicima usluga zdravstvenog sistema – u ovom slučaju zabrinutim roditeljima – pokazao je da sistem i te kako može i treba da se menja.

Podsetimo, početkom nedelje, na opštini Palilula u Beogradu, odjeknula je vest da je poštovana doktorica Biljana Đurić Stojanović, lekar pedijatar u Domu zdravlja „Dr Milutin Ivković“ na Paliluli, zbog svoje „nepodobnosti“ premeštena u drugu zdravstvenu ustanovu.

Slučaj je potresao kako zaposlene, tako i mnogobrojne roditelje čiju je decu dr. Đurić brižljivo lečila godinama.

Ovo je još jedno u nizu samovoljnog i bahatog ponašanja v.d. direktora Doma zdravlja „Dr Milutin Ivković“, Palilula, Aleksandra Stojanovića, o čemu su mediji već izveštavali.

Pomenuti  direktor iza sebe ima nekoliko krivičnih prijava kao i slučajeva mobinga i beskrupuloznog ponašanja prema zaposlenima pomenutog doma zdravlja, zbog čega se vode i brojni sudski postupci protiv njega.

V.D.

Prethodni članak

Usvojen rebalans budžeta – pljuni pa zalepi ekonomska politika

Minimalac ostaje manji od minimalne potrošačke korpe – bez dogovora u Socijalno-ekonomskom savetu

Sledeći članak