„Zvuci otpora“: Veče solidarnosti sa Palestinom

U subotu, 10. februara međunarodna inicijativa Artists Against Apartheid organizuje još jedno veče solidarnosti sa Palestinom od 20 časova u kulturnom centru KC Grad u Beogradu.

Veče sa naslovom „Zvuci otpora“ će prikazati audio i vizuelna predmeta palestinskih i arapskih umetnika. U 20:30 časova biće prikazano nekoliko kratkih naučno-fantastični filmova palestinske rediteljke, Larissa Sansour.

Posle toga slede različiti DJ-ovi, uključujući palestinskog Habkara i NRD, kao i egipatski DJ ABADIR.

Ovo je treći dogadjaj koji organizuju Artists Against Apartheid u KC Gradu. Pisali smo ranije o poslednjoj humanitarnoj prodajnoj izložbi u januaru.

Lana, državljanka Srbije palestinskog porekla koja živi u Beogradu i koja je jedna od mnogobrojnih koji učestvuju u organizaciji ove večeri solidarnosti, istakla je važnost događaja: „uprkos ovom genocidu, najviše nade imam kad vidim i upoznam ljude koji nemaju direktne veze sa Palestinom, ali uporno se bore da je oslobode.“

Takodje naglašava da ovi događaji pomažu tako sto nastavljaju da skreću pažnju na Palestinu u javnoj sferi.

Posetioci mogu takodje da kupe majice, palestinske kefije, i slično. Sav taj prihod će biti uplaćen organizaciji koja pomaže deci Palestine: Palestine Children’s Relief Fund.

Do 22 časova ulaznica se sama odredjuje, pre ponoći košta 500 dinara, a posle ponoći košta 800 dinara.

A.M.

Prethodni članak

Čuveni filmovi „Potraži Vandu Kos“ i „Gorke trave“ prema scenarijima Fride Filipović u Kinoteci

Levica treba oprezno da napušta Srbiju protiv nasilja, smatra Jovo Bakić

Sledeći članak