Humanitarna prodajna izložba za decu Palestine

Drugo veče solidarnosti sa Palestinom u Beogradu biće organizovano sutra od 18 časova u kulturnom centru KC Grad. Humanitarnu prodajnu izložbu umetničkih radova i projekciju filma organizuju inicijativa Artists Against Apartheid i Samoobrazovni univerzitet „Svetozar Marković“.

Veče solidarnosti sa Palestinom počinje izložbom umetničkih radova na kojoj učestvuje više od 80 umetnika i umetnica koji su donirali svoje crteže, slike, grafike, fotografije, keramičke predmete i druga umetnička dela. Sva prikupljena sredstva od prodaje ovih radova biće uplaćena organizaciji koja pomaže deci Palestine: Palestine Children’s Relief Fund.

Nakon izložbe, u 20 časova, biće prikazan palestinski igrani film „200 metara“. Ovo delo govori o problemima i borbi Palestinske porodice koja živi podeljena graničnim zidom. Film je dobio brojne nagrade, između ostalih u Veneciji, Solunu i Antaliji.

Ovo je drugi put da se organizuje ovakav program. Poslednja akcija bila je 25. decembra kada je prikupljeno blizu 300.000 dinara za Palestine Children’s Relief Fund.

Od 7. oktobra u napadima Izraela ubijeno je više od 23.000 Palestinaca. Širom sveta se organizuju slične kulturne manifestacije i protesti u cilju sprečavanja trenutnog genocida ali i okončanja progona Palestinaca koji traje 75 godina.

A.M.

Prethodni članak

BOŠ osuđuje medijsku kampanju zastrašivanja

Osnovni uzrok prekomernog zagađenja su korupcija i nemar, poručuju iz Ekološkog ustanka

Sledeći članak