Stazama pobede – Zrenjaninski socijalni forum poziva na programe obeležavanja Dana oslobođenja Zrenjanina

Foto: Zrenjaninski socijalni forum / Facebook

Zrenjanin je oslobođen 2. oktobra 1944. godine, tim povodom Zrenjaninski socijalni forum poziva na niz događaja kojima se obeležava ovaj dan pobede nad fašistima, od kojih je prvi biciklistička tura „Stazama pobede“. Okupljanje je zakazano za 10 sati pre podne kod spomenika narodnoj heroini Ruži Šulman.

Pozivamo sve antifašistički orijentisane građane da se pridruže obeležavanju 2. oktobra, dana kada je 1944. fašistčki neprijatelj sa kolaboracionistima pobeđen od strane banatskih antifašista i Crvene armije. Da se ne zaboravi! Slava im i hvala! Smrt fašizmu! Stop političkom revizionizmu!, reči su poziva koji su organizatori uputili preko društvenih mreža.

Obeležavanje Dana oslobođenja Zrenjanina počeće biciklističkom turom obilaska mesta sećanja na antifašističku borbu. Okupljanje je zakazano za 10 sati pre podne kod spomenika narodnoj heroini Ruži Šulman.

Nakon bicilkističke ture sledi ručak u prosotrijama organizacije ZSF, koji se nalazi na adresi Dr Jovana Cvijića 8a, gde će biti održani i ostali događaji.

U 19 časova biće prikazani filmovi sekcije Zrenjaninske gimnazije „Društvo u digitalnom oku“.

Nakon filma, u 20h biće održana diskusija na temu Dana oslobođenja Zrenjanina.

Događaje organizuje Zrenjaninski socijalni forum u saradnji sa sekcijom Zrenjaninske gimnazije „Društvo u digitalnom oku“.

A.J.

Preporučeni članci

Smatramo da je jako važno da kritičko novinarstvo ostane van komercijalnih interesa.

Podržavajući naš rad individualnim donacijama iz zemlje i inostranstva pomažete nam da ostanemo nezavisni.

Sva podrška je dobrodošla!

 

DONIRAJTE