BOŠ osuđuje medijsku kampanju zastrašivanja

„Poštujući slobodu mišljenja i izražavanja, BOŠ pruža punu podršku aktivistima i predstavnicima civilnog društva u Srbiji koji svojim angažovanjem rade na izgradnji demokratskog i odgovornog društva“, konstatuje se.

Protest ispred Skupštine grada Beograda

Beogradska otvorena škola je osudila izveštavanje pojedinh medija koji, kako se konstatuje u BOŠ-ovom saopštenju, nastavljaju etiketiranje neistomišljenika i tako se uključuju u kampanje kojima se diskredituju i zastrašuju pojedini aktivisti i predstavnici organizacija civilnog društva u Srbiji.

Izveštavajući o događajima sa protesta studenata i građana povodom izbornih dešavanja u Beogradu, pojedini mediji obeležavaju aktiviste i predstavnike organizacija civilnig društva i tako šire govor mržnje i utiču na stvaranje podela u društvu, smatraju u BOŠ-u.

„Beogradska otvorena škola izražava zabrinutost zbog nastavka napada na aktiviste, organizacije civilnog društva i njihove predstavnike i poziva medije na nezavisno i odgovorno izveštavanje“, kaže se u saopštenju.

Poštujući slobodu mišljenja i izražavanja, BOŠ pruža punu podršku aktivistima i predstavnicima civilnog društva u Srbiji koji svojim angažovanjem rade na izgradnji demokratskog i odgovornog društva, zaključuje se.

I.K.

Prethodni članak

Politička platforma Solidarnost poziva sindikate da podrže studente

Humanitarna prodajna izložba za decu Palestine

Sledeći članak