Devojka iz predgrađa: Svaka žena ima pravo na dostojanstven život, život bez nasilja

U trećoj epizodi podkasta Devojka iz predgrađa - DIP, govorimo o 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama, stvarnim problemima sa kojima se žene susreću kada žele da izađu iz situacije nasilja i o institucijama i njihovoj ulozi u svemu tome. O ovim temama je autorka Slavica Trifunović razgovarala sa Aleksandrom Mališić iz organizacije BeFem i Ivanom Perić koja radi kao psihološkinja SOS ženskog centra.

U prethodnim epizodama podkasta koje smo emitovali na Mašini mogli ste da poslušate razgovore o akušerskom nasilju i raku dojke.

Podkast Devojka iz predgrađa donosi razgovore o različitim pitanjima i temama o kojima se priča retko, o patrijarhatu i svemu što on predstavlja i donosi sa sobom, nametnutim obrascima života i normama. Podkast je nastao u cilju osnaživanja i podrške ženama koje se svakodnevno suočavaju sa nejednakostima i izazovima koje utiču na njihov život.

Podkast možete slušati i na sounder.fm, a sve u vezi podkasta možete pronaći na Instagram profilu Devojke iz predgrađa i društvenim mrežama portala Mašina.

Pišite nam vaše vaše utiske. Podkast je nastao u cilju razgovora i edukacije o društveno važnim temama.

Prethodni članak

Da li Slovenija prelazi na četvorodnevnu radnu nedelju?

Dragana Jovanović: „Svaki nanogram PM2,5 čestica povećava rizik od raka“

Sledeći članak