Glovo se širi po regionu

Kompanija Glovo će preuzeti nekoliko firmi koje se bave dostavom hrane u regionu. U Srbiji će Glovo postati vlasnik brenda Donesi i tako postati lider na tržištu.

Bilbord sa reklamom za aplikaciju Glovo

Mediji su prethodnih dana izvestili o tome da je španska kompanija Glovo dogovorila niz akvizicija sa kompanijom Delivery Hero čime će postati vlasnik niza firmi koje obavljaju poslove dostave na Balkanu. Glovo će preuzeti i lokalni brend Donesi što predstavlja veliko ukrupnjavanje vlasništva na tržištu dostave u Srbiji na kojem će sada pored Glova značajnu ulogu imati još samo Wolt.

„Glovo će preuzeti brend Donesi u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. Dve kompanije će neko vreme postojati kao zasebni entiteti, tokom procesa migracije podataka“, rekao je Branimir Đurović, deirektor Glova u Srbiji za Mašinu.

Obaveštenje o spajanju kompanija je stiglo i dostavljačima koji rade preko aplikacija Glovo i Donesi. Kako saznajemo u tom kratkom obraćanju kompanije su dostavljače uveravale da će ovo značiti poboljšanje „korisničkog iskustva“ i tako izbegle da se osvrnu na probleme u radnom položaju sa kojima se dostavljači suočavaju.

Na Mašini ste već mogli da čitate o problemima sa kojima se suočavaju lokalni dostavljači. Među beogradskim kuririma sa kojima smo imali najviše kontakta najmanje je bilo kritika upućenih na uslove rada preko aplikacije Donesi, dok je najviše žalbi stizalo na Glovo čiji su dostavljači nekoliko puta pokretali organizovanje u cilju borbe za poboljšanje uslova rada.

M.M.

Prethodni članak

„Kobane suđenje“ je odbrana Islamske države i kriminalizacija solidarnosti, poručuju iz HDP-a

Hoćemo li svi biti sezonci? Javni razgovor o proširenju dejstva Zakona o sezonskom radu u organizaciji portala Mašina

Sledeći članak