Humanitarna akcija prikupljanja pomoći za bebe i decu sa invaliditetom

Udruženje „Anđeli severa" organizovaće u četvrtak, 25. januara, humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za bebe i decu sa invaliditetom.

kašičica sa bebi formulom

U pozivu na ovo humanitarno okupljanje oni su priložili i spisak stvari koje se mogu donirati u skladu sa mogućnostima donora. 

Najpotrebniji su adaptirano mleko (dohrana) i pelene veličine od 2 do i 5+, a pored toga i dugotrajno mleko, kašice ili voćni sokići za bebe, instant pahuljice za decu, mleveni keks, griz ili pirinač, higijenski proizvodi, vlažne maramice, kreme i kupke. 

Takođe im je potreban najmanje jedan kontejner (shipping container) da bi mogli da skladište zalihe, materijal za zidanje i zidar dobrovoljac da im u dvorištu ozida temelj.

Ovo udruženje pokrenula je porodica iz Bačke Topole, koja je organizovala prvu i jedinu solidarnu kuhinju za bebe do 2 godine. 

Oni već duže vreme samoinicijativno snabdevaju socijalno ugrožene porodice po Srbiji. Prošle godine su podelili 90.000 obroka bebama i deci sa invaliditetom, ali sada im ponestaje zaliha.

Ova humanitarna akcija će se održati između 17-21 čas na Ušću ispod Brankovog mosta.

A.G.A.

Prethodni članak

Između potrebe i dostupnosti: Izazovi narodnih kuhinja u Srbiji

Građenje bez dozvole je krivično delo, osim ako ste Linglong

Sledeći članak