Lokalni front Kraljevo: „Sumnjam da se sve odigralo slučajno“

Aktivista Lokalnog fronta Kraljevo Vladimir Marović je za Mašinu prokomentarisao saobraćajnu nesreću u kojoj je teško povređen njegov kolega Predrag Voštinić.

„Ono što kod svih nas rađa izuzetno podozrenje je činjenica da u ovom slučaju nije učestvovao samo jedan automobil. Zato sumnjamo da se sve to odigralo tek tako, slučajno“, ocenio je Vladimir Marović.

Predrag Voštinić, istaknuti aktivista udruženja Lokalni front iz Kraljeva, je desetog septembra u večernjim časovima bio u svojoj redovnoj rekreativnoj vožnji biciklom kraljevačkim ulicama, objašnjava Marović:

„Na izlasku iz grada na putu ka Čačku najpre je doživeo presretanje od strane jednog automobila koji ga je doslovno gurao ka ogradi puta. Pokušavajući da to izbegne, uspeo je da izmakne prvom automobilu, a onda ga je drugi automobil dočekao sa boka, usled čega je Peđa pao na put“.

Voštinić je ostao da leži na asfaltu sa povredama koje su ga onemogućavale da se pomera. Uspeo je da telefonom pozove prijatelja koji je pozvao hitnu pomoć i policiju.

„U Kraljevačkoj bolnici Voštiniću su konstatovane teške telesne povrede, prelom ruke, podlivi i otok glave, ugruvanost velikog dela leđa i čitave desne strane tela. On se trenutno nalazi u kraljevačkoj bolnici na dodatnim ispitivanjima i biće tamo još neko vreme“, dodaje naš sagovornik.

Policija je privela vozače oba automobila. „Čekamo izveštaj državnog tužioca koji je bio na oba mesta i same policije“, konstatuje aktivista Lokalnog fronta. Lokalni front će dalje reagovati u skladu sa savetima advokata.

Predstavnici Lokalnog fronta i drugi aktivisti su desetog septembra uveče, nakon incidenta, pojedinačno reagovali na društvenim mrežama osudama mogućeg napada, pa i pokušaja ubistva Predraga Voštinića.

Aktivističko udruženje građana Lokalni front iz Kraljeva postoji od 2014. godine. „Preuzimamo i direktni politički angažman. Kao grupa građana smo nastupali u kraljevačkoj gradskoj skupštini od 2016-2020, a sada radimo na okupljanju aktivistički nastrojenih organizacija širom Srbije“, dodaje Marović.

Predrag Voštinić je proteklih nedelja bio izuzetno aktivan u protestima Srbija protiv nasilja: „Često smo pozivani kao gosti na proteste širom Srbije, a svake subote se pojavljujemo kao organizatori protesta protiv nasilja u Kraljevu“. Spekuliše se da je cilj mogućeg napada na Voštinića zaustavljanje aktiviste u radu i zastrašivanje drugih.

I.K.

Prethodni članak

Skupština ratifikovala međunarodni ugovor kojim se omogućava bolja zaštita ekonomskih i socijalnih prava, javlja A 11 

Srbija protiv nasilja: Napad na Voštinića je manifestacija politike terora

Sledeći članak