Motive treba da utvrdi policija i tužilaštvo, kaže Predrag Voštinić

Aktivista Predrag Voštinić je pozvao institucije da odgovorno rasvetle okolnosti i motive za njegovo povređivanje.

Aktivistu udruženja Lokalni front Predraga Voštinića je u nedelju, desetog septembra uveče, u Kraljevu, jedan automobil izgurao sa saobraćajnice, a drugi oborio sa bicikla. Voštinić je tom prilikom zadobio teške telesne povrede, uključujući prelom ruke, otoke na glavi i povrede po desnoj strani tela, kako smo ranije pisali.

Voštinić je nakon izlaska iz bolnice govorio za N1. U njemu je naglasio da ne želi da izjavama putem medija remeti tok istrage i da očekuje od institucija da odgovorno rade na rasvetljavanju okolnosti njegovog povređivanja:

„Imam sopstvenu verziju koja nije ni malo prijatna i ako bih iznosio svaki detalj nje, može čak i da ugrozi tu istragu“. Voštinić je, ipak, potvrdio detalje koje je Mašini ranije predočio njegov kolega Vladimir Marović.

„Bilo je stvarno veoma neprijatno, vozio sam potpuno propisno svoj bickl, a onda sam iza sebe začuo besno sviranje i isterivanja sa kolovoza u stranu gde nemam gde da sklonim. Onda kad sam došao na prvo proširenje, ja sam stao i uočio da se ljudi, kolokvijalno rečeno, vraćaju po mene na kružnom toku odakle sam hteo da pobegnem prekoputa, što sam sa magistrale uspeo, ali sa tog isključenja nisam. Zapanjen sam da je neko skoro bez kočenja, što će tužilaštvo i veštačenja verovatno utvrditi, udario me bočno u bickl“, izjavio je Voštinić za N1 i dodao:

„Tako sam doživeo taj slučaj, ne bih voleo da on bude konačna verzija svega. Voleo bih da onaj ko ima pristup kamerama dođe do istine“, naglasio je Voštinić za N1.

Povodom napada na Voštinića oglasio se Lokalni front, kao i niz drugih aktera javnog života. „Napad na Predraga Voštinića, političkog aktivistu Lokalnog fronta i našeg saborca i prijatelja, nova je manifestacija politike terora režima Aleksandra Vučića“, konstatovano je u saopštenju koje su povodom napada objavili organizatori protesta Srbija protiv nasilja.

„Ono što kod svih nas rađa izuzetno podozrenje je činjenica da u ovom slučaju nije učestvovao samo jedan automobil. Zato sumnjamo da se sve to odigralo tek tako, slučajno“, ocenio je Vladimir Marović ranije za Mašinu.

I Voštinić smatra da je oboren namerno, ali insistira na tome da motive napada mora da rasvetli istraga:

„To treba da utvrdi policija i tužilaštvo. Ali da neko, gotovo bez kočenja, videvši vas na osvetljenom bicklu, bez obzira u kom se položaju ta bicikla nalazi u tom trenutku, govori o nekom vidu namere. Sad, glupo je da ja time manipulišem i zlopuptrebljavam na bilo koji način. Lokalni front i ja nikad nismo bili izvor najjeftinijih informacija“, rekao je za N1.

I.K.

Prethodni članak

Opozicija u skupštini Beograda traži izbore

Zakazan veliki protest prosvetnih radnika i radnica

Sledeći članak