Srbija protiv nasilja: Napad na Voštinića je manifestacija politike terora

„Organizovani napad sa dva vozila ne može biti ništa drugo do pokušaj ubistva“, poručuju organizatori protesta Srbija protiv nasilja.

„Napad na Predraga Voštinića, političkog aktivistu Lokalnog fronta i našeg saborca i prijatelja, nova je manifestacija politike terora režima Aleksandra Vučića“, kaže se u saopštenju koje su povodom napada objavili organizatori protesta Srbija protiv nasilja.

„Onaj ko je pokušao da ubije Peđu nije to učinio samo da bi ga ućutkao i sprečio u daljoj borbi za Srbiju bez nasilja, već je demonstrirao nameru vladajuće elite da zastraši i povredi svakog ko nije građanin pokorni“, dodaje se.

Po oceni organizatora protesta Srbija protiv nasilja, organizovani napad sa dva vozila ne može biti ništa drugo do pokušaj ubistva:

„Inspiratoru svog nasilja i kreatoru mržnje u našoj zemlji poručujemo da će napad na bilo koga od nas, slobodoumne građane, učvrstiti našu borbu za normalan i civilizovan život“.

Podsetimo, Voštinića je u nedelju, desetog septembra uveče, u Kraljevu, jedan automobil izgurao sa saobraćajnice, a drugi oborio sa bicikla. Voštinić je tom prilikom zadobio teške telesne povrede, uključujući prelom ruke, otoke na glavi i povrede po desnoj strani tela. Zadržan je u kraljevačkoj bolnici.

„Povrede će, nadamo se brzo, zaceliti, kosti će srasti, a vaše će nasilje probuditi novu snagu u beskompromisnim borcima za slobodu. Istorija poznaje režime koji vladaju strahom i mržnjom. Istorija nas uči da se takvi režimi ruše pred snagom solidarnih građana. Organizatori protesta Srbija protiv nasilja poručuju Aleksandru Vučiću i njegovim nasilnicima da ovaj sraman i kukavički čin neće proći nekažnjeno“, zaključuje se u saopštenju.

I.K.

Prethodni članak

Lokalni front Kraljevo: „Sumnjam da se sve odigralo slučajno“

Opozicija i zvanično od Vučića traži parlamentarne i beogradske izbore do kraja godine

Sledeći članak