Ne davimo Beograd i Institut za urbane politike tuže zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića

Predstavnici inicijative Ne davimo Beograd i direktorka Instituta za urbane politike su na konferenciji za štampu održanoj danas u 11 časova rekli da su podneli tužbu protiv zamenika gradonačelnika Gorana Vesića.

Tužbu su, kako navode, podneli zbog „višemesečnog iznošenja uvreda i neistina u javnosti. Tužba je podneta zajedno sa Institutom za urbane politike, zbog serije uvreda koje je Vesić mesecima iznosio u javnosti na račun aktivista Ne davimo Beograd, Dobrice Veselinovića i Radomira Lazovića, kao i direktorke ove stručne organizacije, Ive Čukić.“

Na konferenciji za medije predstavnici Inicijative Ne davimo Beograd su objasnili razloge podnošenja tužbe.

Mi smo podneli tužbu protiv zamenika gradonačelnika Gorana Vesića sa ciljem da se zaštitimo od uvreda koje je iznosio protiv aktivista inicijative ne davimo Beograd ali takođe i stručnjaka koji su se bavili analizom gradskih politika i štetnih projekata. Neposredan povod za ovu tužbu bila je serija uvreda jer je Goran Vesić nakon nekih naših analiza i iznošenja u javnost štetnih projekata nas nazivao bolenicima, sadistima, psihopatama, idiotima, neznalicama, bandom, sektom i slično a nakon toga bi te optužbe i laži završavale u režimskim tabloidima, rekao je Radomir Lazović. On je podsetio i da su njihove prostorije bile napadnute tri puta, a o čemu još uvek nemaju nikakve informacije, o čemu je Mašina ranije pisala.

Iva Čukić, direktorka organizacije Institut za urbane politike je na konferenciji za medije izjavila da je ona na čelu organizacije koja se već deset godina bavi prostornim urbanim planiranjem a da su optužbe na račun te organizacije stigle nakon njihovog učestvovanja u javnim uvidima za štetne projekte u Beogradu, kada su optuženi, prema njenim rečima, da primaju milione koje izvlače i kojima pomažu rad Inicijative Ne davimo Beograd:

Na pitanje zašto se seče desetine hektara šume u gradu Beogradu odgovor je ona prima milione. To ne može da bude odgovor, prvo zato što to nije tačno a drugo zato što to nije odgovor na postavljeno pitanje.

Predstavnici Inicijative Ne davimo Beograd i direktorka Instituta za urbane politike su naveli da su optimistični oko sudskog spora jer, kako navode, imaju osnov za tužbu.

I.P.

.

Prethodni članak

Beograd traži vodu na Velikom ratnom ostrvu. Da li je ovo početak kraja zaštićenog prirodnog dobra?

Oformljen je prvi sindikat u Guglu

Sledeći članak