Novi protesti nezadovoljnih radnika Pošte

Nezadovoljni radnici i radnice Pošte Srbije sa teritorije Radne jedinice Zemun danas su u jutarnjim časovima održali protest ispred Glavne pošte u Zemunu.

Glavna pošta u Zemunu

Protest je organizovao Sindikat radnika Pošte „Sloga“ koji je i ranije pozivao svoje članove i druge zaposlene u Pošti da iskažu nezadovoljstvo na ulici.

Radnici i radnice Pošte traže povećanje zarade za najmanje 17% počev od februarske plate za sve zaposlene, hitnu isplatu solidarne pomoći predviđene aneksiranim Kolektivnim ugovorom iz 2019. godine, isplatu zarade iz viška dobiti najkasnije do 20. marta tekuće godine.

Osim toga, iz sindikata „Sloga“ traže i da se radnici koji imaju ugovore o privremenim povremenim poslovima (PPP) zaposle na po ugovorima o radu na određeno vreme, kao i da se onima koji već godinama imaju ugovore na određeno obezbede ugovori o radu na neodređeno vreme.

Na protestu je bilo oko sedamdeset radnika iz radne jedinice Pošte koja obuhvata teritorije opština Zemun i Novi Beograd. Oni su najavili da će protest organizovati i sutra ispred pošte u Takovskoj u Beogradu, kao i da će pokušati da animiraju više kolega i koleginica iz drugih radnih jedinica i da će u skladu sa odzivom odlučivati o nastavku protesta i eventualnoj obustavi rada.

I.K

Prethodni članak

Koalicija OKO: Budžetska sredstva se ponovo dodeljuju fantomskim organizacijama

Novom Sadu je potreban GUP po meri građana, a ne SNS-ovo podilaženje tržištu nekretnina

Sledeći članak