Odakle Vučiću opet podaci iz istrage, pita Voštinić

Aktivista Lokalnog fronta iz Kraljeva Predrag Voštinić se upitao po kom osnovu je Vučić napad na Voštinića okarakterisao kao navodni pokušaj ubistva.

„Ono što u ovakvim okolnostima stvarno nedostaje je da neko Vučića pita po kojim ovlašćenjima imate podatke iz istrage na osnovu kojih tako sigurno zaključujete istragu“, izjavio je Voštinić za dnevni list Danas.

„Vučićeva priča je uobičajena kada je nasilje u pitanju. Ili ćemo da ignorišemo, ili ćemo da se sprdamo na tu temu, a ta sprdnja na kraju najčešće nekog košta… A, kada predsednika Srbije posle toga pitaju, a što ste ono rekli, on odgovara: ‚Pa, sprdao sam se’“, kaže Voštinić.

Za Vučića i Jovanjica i napad na Voštinića laži

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je napad na Voštinića nazvao navodnim pokušajem ubistva i primerom „modusa laganja“ koji je ilustrovao i na primeru – Jovanjice.

Vučić se na Jovanjicu i napad na Voštinića osvrnuo u okviru komentara spota u kome sa ministrima Sinišom Malim i Tomislavom Momirovićem jede parizer. Vučić je tom prilikom izjavio da je to bio njegov način da „pokaže kako funkcioniše ‚modus laganja’“, prenosi N1.

„Oni vam kažu da uradite jednu stvar, vi uradite tu jednu stvar, onda ti isti skoče na vas kao da vam nisu oni tražili da to uradite“, rekao je predsednik i nastavio: „Ali to su radili oko svih slučajeva. Od Jovanjice, preko pokušaja ubistva Voštinića, navodnog, i drugog“. Vučić je ove izjave dao na konferenciji za štampu u Briselu.

Podsetimo, Voštinića je u nedelju, desetog septembra uveče, u Kraljevu, jedan automobil izgurao sa saobraćajnice, a drugi oborio sa bicikla. Voštinić je tom prilikom zadobio teške telesne povrede, uključujući prelom ruke, otoke na glavi i povrede po desnoj strani tela. Zadržan je u kraljevačkoj bolnici.

Narednih dana je utvrđeno da su među sedam lica koja su bila u dva automobila koji su oborili Voštinića i pitomci Policijske akademije.

Voštinić: „On sve zna. Niko ko mu te podatke dostavlja ne odgovara a on ne odgovara za kršenje Ustava“

Voštinić je po puštanju iz bolnice dao izjavu u kojoj naglašava da ne želi da prejudicira koji su motivi za napad na njega i ne želi da učini bilo šta što bi poremetilo tok istrage, pozivajući institucije da odgovorno ispitaju slučaj.

„Ko je tačno zaključio istragu i da li će Vučić odgovarati za to što je neko zaključio istragu pre prikupljanja obaveštenja. To je, ustvari, suštinsko pitanje“, prokomentarisao je Voštinić izjave predsednika republike 15. septembra za Danas.

Voštinić je odnos predsednika prema tom slučaju uporedio sa odnosom koji je Vučić imao prema ubistvima u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu.

„On je isticao i kako se ko osećao… Zbog čega se zaključuje školska godina… On je objašnjavao u kakvom su psihičkom stanju roditelji… Takođe, on sve zna šta je bilo u Jovanjici. On sve zna. Niko ko mu te podatke dostavlja ne odgovara a on ne odgovara za kršenje Ustava“, upozorio je Voštinić.

I.K.

Prethodni članak

Sud odbio žalbu suvlasnice Galensa na presudu u korist Dragane Arsić

Ove godine u Hrvatskoj su napravljene čak tri video igrice sa radničkom i sindikalnom tematikom

Sledeći članak