Osnovan je Građanski pokret Bravo!

Deo učesnika i učesnica lokalnih borbi za bolji Novi Sad osniva pokret i najavljuje izlazak na izbore 2024. godine.

U Novom Sadu je osnovan Građanski pokret „Bravo!“. Vizija pokreta je, kako piše u programu, slobodno, pravedno i solidarno društvo, a, kako smo mogli saznati na večeri predstavljanja koje je održano sinoć, simbolično na Dan Grada Novog Sada, ambicija Bravo! je da sledeće godine učestvuje na lokalnim izborima.

Članice i članovi novog pokreta prethodno su bili aktivni u lokalnim borbama, među kojima su odbrana poslednje autohtone šume na teritoriji Novog Sada, borba protiv urbanističkog plana koji nije u službi kvaliteta života u gradu ili u političkom organizovanju na nivou mesnih zajednica.

Prema programskom dokumentu prioriteti „Bravo!“ su: socijalna i zdravstvena politika, zaštita prirode i unapređenje životne sredine, urbani razvoj, kultura i obrazovanje, rodna ravnopravnost, položaj dece i omladine i antifašizam.

„Mnogi građani traže neka nova lica, nekoga ko je spreman da nešto preduzme, što se može videti iz naših članova koji su ovde prisutni, to su pojedinci koji do sada nisu bili, u najvećem broju slučajeva, ni u jednoj političkoj stranci. Planiramo da angažujemo ljude koje zanimaju lokalni problemi, koje zanima Novi Sad, kao i da ponudimo rešenje kako da Novi Sad izgleda bolje nego što je danas“, rekao je na predstavljanju član Bravo! Miran Pogačar, a prenosi portal 021.

Predstavljanju Građanskog pokreta Bravo! Prisustvovali su gošće i gosti, među kojima su bili aktivistknjinja Aida Ćorović, predstavnica organizacije „Pravo na vodu“ Iva Marković, zvaničnik kraljevačkog Lokalnog fronta Predrag Voštinić i članovi novosadskog odbora stranke Zajedno, piše Danas.

A.J.

Prethodni članak

U Podgradini ne žele kamenolom pored kuća

Konkursi Ministarstva kulture za 2023. konačno raspisani, problemi ostaju isti

Sledeći članak