Otvorena kancelarija za pružanje saveta radnicama u Zrenjaninu

ROZA udruženje za radna prava žena je otvorilo svoju kancelariju u Zrenjaninu u kojoj će pružati pomoć radnicama koje se susreću sa kršenjem radnih prava.

Kancelarija se nalazi u Zrenjaninu i otvorena je za sve radnice koje trpe bilo kakav vid kršenja svojih radnih prava. Zbog zaštite bezbednosti i anonimnosti dolazak je potrebno prethodno najaviti na telefon 0612600344.

Aktivistkinje ROZE vas mogu saslušati, usmeriti ka daljem delovanju i obezbediti kontakte sa stručnim licima koji vam mogu pomoći oko pravnih i drugih pitanja.

Kako bi savetovalište bilo pristupačno ženama koje rade u različitim smenama, kancelarija će raditi ponedeljkom, sredom i petkom od 10:30 do 13h, a utorkom i četvrtkom od 16:30 do 19h.

Radnice koje nisu iz Zrenjanina, a smatraju da im Roza može pomoći, mogu se javiti putem fejsbuk stranice ili e-mail adrese roza.zrenjanin@yahoo.com.

ROZA garantuje potpunu zaštitu privatnosti svih radnica koje se jave.

ROZA udruženje za radna prava žena postoji od 2015. godine i okuplja aktivistkinje različitih godina, obrazovanja i radnih iskustava. Gotovo sve članice su bile ili i dalje jesu prekarne radnice. Na osnovu sopstvenih iskustava koja su ih suočila sa kršenjem njihovih radnih prava, osnovale su udruženje sa ciljem da aktivno doprinesu promenama na ovom polju i pomognu dugim ženama sa sličnim problemima.

Kancelarija u kojoj će biti savetovalište je otvorena zahvaljujući podršci Rekonstrukcije ženski fond.

M.M.

Prethodni članak

Video: 100 godina Komunističke partije Jugoslavije

Zabavni park Šarengrad u Kruševcu planiran pored spomen-parka žrtvama nacističkog terora

Sledeći članak