Poštari najavljuju novi protest za poboljšanje materijalnog položaja

Sindikat radnika pošte Sloga najavio je da će u sredu 28. septembra, sa početkom u 14:30 časova održati protest na platou ispred sedišta Pošte u Takovskoj ulici u Beogradu.

Najavljujući protest iz Sloge kažu da su imali dobru volju da mnogobrojne probleme radnika Pošte reše mirnim putem za pregovaračkim stolom ali, s obzirom na to da se, kako saopštavaju, nadležni nisu udostojili da odgovore na njihove zahteve, pravdu će potražiti na ulici.

Glavni zahtevi nezadovoljnih radnika Pošte su da se radnicima isplati neraspoređena dobit preduzeća, kao i uvećanje zarade za najmanje 20% počevši od isplate za septembar.

„Osamnaest meseci strahovlade aktuelnog poslovodstva, desetine i stotine milijardi dinara, koje su radnici Pošte teškom mukom zaradili, su davane šakom i kapom pojedincima i organizacijama bliskim vladajućoj stranci, stotine časnih i poštenih ljudi su napustili Poštu jer nisu hteli da trpe nepravdu i rade duple norme kako bi, sa druge strane, stotine neradnika koje parazitiraju od marta prošle godine mogli da prime svoje neopravdano visoke plate kao nagradu za deceniju botovanja za svoje gazde“, stoji u saopštenju sindikata.

Poštari iz sindikata „Sloga“ su pozvali i sve druge sindikate iz Pošte da im se pridruže u protestu kako bi zajednički radili na poboljšanju položaja radnika i radnica ovog javnog preduzeća.

M.M.

Prethodni članak

Ko su najčešće žrtve trgovine ljudima u Srbiji?

Rade Panić: Tek će na videlo isplivati mnoge stvari koje se dešavaju u psihijatrijskoj klinici „Dr Laza Lazarević“

Sledeći članak