Poštari prekinuli štrajk glađu nakon sastanka sa direktorom Zoranom Đorđevićem

Nakon održanog sastanka sa rukovodstvom Pošte Srbije trojica radnika ovog javnog preduzeća koji su štrajkovala glađu odlučili su da isti prekinu.

Glavna pošta

Radnici Pošte i članovi sindikata „Sloga“ Stefan Mitrović, Zoran Pavlović i Srđan Popadić, koji su u ponedeljak u podne započeli štrajk glađu ispred glavne pošte u Takovskoj u Beogradu, juče posle podne su doneli odluku da prekinu štrajk. Do toga je došlo nakon sastanka sa predsednikom Nadzornog odbora Pošte Srbije Borišom Šarencem i direktorom Zoranom Đorđevićem, na kojem kako se kaže u saopštenju „Sloge“ „osim novih obećanja nije ništa ponuđeno“.

Poštari su prekinuli štrajk smatrajući da je ovim sastankom ogoljeno poslovanje preduzeća i tvrdnje direktora o uspešnosti kompanije i ostvarenoj dobiti.

„Očigledno je da Pošta Srbije ima veoma ozbiljnih problema i poteškoća u poslovanju, verovatno u vidu napumpanih „bilansa“, a ono čega se najviše pribojavamo je da će doživeti sudbinu razorenog EPS-a“, saopštava sindikat „Sloga“.

U sindikatu smatraju da je potpuno logično da se zapitaju gde je novac iz takozvane dobiti, kada se, kako kažu, „i golim okom, ulaskom u bilo koju poslovnicu može primetiti da nema ulaganja u ljudske resurse i tehnički potencijal, nema povećanja broja izvršilaca i unapređenja materijalnog položaja zaposlenih“.

Oni se pribojavaju da će greške u poslovanju Pošte platiti zaposleni ali i svi građani kroz budžet i veći javni dug, kao i da javno preduzeće ubrzo neće biti konkurentno na tržištu pošto će privatni distributeri preuzeti poslove.

M.M.

Prethodni članak

Vrh Starice srušen – opozicija traži da se prestane sa rušenjem i nasiljem u Majdanpeku

Aktivisti pokreta „Ćale, ovo je za tebe“ se priključili odbrani Starice

Sledeći članak