Radar levo – video podkast o aktivnostima levice

Radar levo je novi video-podkast pokrenut s idejom promovisanja ideja i akcija političke levice.

Podkast se može pratiti na YouTube kanalu Radar levo, a emisije će predstavljati svojevrsne panel diskusije u kojoj gosti, zajedno s voditeljima, iz različitih levih perspektiva razmatraju socijalna, ekonomska, politička i kulturna pitanja savremenog društva.

Iz uredničkog tima Radara Levo navode da je njihova želja „da omoguće razmenu ideja i borbu mišljenja o problemima u društvu koji nisu dovoljno zastupljeni na medijskoj sceni u Srbiji“.

Želimo da oslobodimo prostor za artikulaciju odgovora sa levice na aktuelna politička dešavanja i da prikažemo rad i stavove levičarskih grupa, organizacija i pojedinaca, saopštava Radar levo.

U prvoj emisiji, specijalu nastalom u okolnostima pandemije, mogu se čuti intervjui s ljudima iz Italije, Španije, SAD, BiH, Slovenije, Makedonije koji govore o karantinu, slobodama i neslobodama, strahovima i ceni koju plaćaju najugroženiji u društvu.

Urednički tim Radara levo najavljuje da će se u sledećim emisijama baviti privatizacijom zdravstva, radom grupe ZA Krov nad glavom, a planirane su i emisije o ideologiji i istoriji privatizacije u Srbiji, omladinskom aktivizmu i pobuni danas, sa analizom političkog tereta Otpora! i nasleđa aktivizma devedesetih.

Radar levo pored kanala na YouTubu možete pratiti i preko Fejsbuk stranice, gde se možete uključiti komentarima i predlozima tema i gostiju za sledeće emisije.

M.M.

Prethodni članak

Maske su pale! Marketing u doba pandemije

Na današnji dan ubijen je Krsto Ljubičić

Sledeći članak