Radnice i radnici Pošte zaslužuju podršku

Foto: Goran Radicanin / Facebook

I tokom vanrednog stanja i opasnosti od širenja epidemije hiljade radnica i radnika Pošte svakodnevno rade čime doprinose funkcionisanju društva u kriznoj situaciji. I njima je potrebna podrška.

U saopštenju poštarskog sindikata Solidarnost kaže se da „teška vremena rađaju uvek neke bezimene heroje“. Ovih dana su to kako primeđuju iz sindikata: medicinari, policija, vatrogasci, komunalni radnici …

Bezimeni po pravilu podnesu ogroman ako ne i najveći teret kakva god da je krizna situacija, saopštava Solidarnost.

Iz ovog sindikata su uvereni da ovi obični ljudi, radnice i radnici, „neće tražiti nagradu za požrtvovanje i trud kada sve ovo prođe“ i da je zato važno da ih makar spominjemo.

Sindikat Solidarnost apeluje na javnost da pruži podršku i radnicama i radnicima Pošte koji su u obavezi da rade i tokom vanrednosg stanja i koji se svakodnevno susreću sa hiljadama ljudi obavljajući poslove koji su nužni za funkcionisanje društva.

Podsećamo da su zaposleni u Pošti do pre nekoliko dana samoorganizovano nabavljali zaštitnu opremu kako bi mogli da rade, a krajem prošle godine su organizovali jedan od najuspešnijih štrajkova poslednjih godina u Srbiji.

M.M.

Prethodni članak

Ostanite kod kuće i pravite decu?

Da li je mentalno zdravlje potrošna roba?

Sledeći članak