Radnici siti političkih tema i gladni osnovnih potreba, saopštava „Sloga“

Iz sindikata „Sloga“ upozoravaju da je u Srbiji sve veće nezadovoljstvo među radnicima, koji su siti političkih tema koje preplavljuju medije, dok se suočavaju s rastućim cenama hrane i sve većom nemaštinom.

Radnik u proizvodnoj hali

„Sloga“ se osvrće na svakodnevna poskupljenja osnovnih životnih namirnica i komunalnih režija sa kojima smo svi suočeni a koje većina radničkih porodica sve teže pokriva.

„Dok se obični ljudi muče da obezbede egistencijalne potrebe za svoje porodice, političari u vlasti se bahate novcem i koriste svoje pozicije za ličnu korist. Apsurd je u tome što se, uprkos brojnim aferama, čini da niko ne istražuje te slučajeve. To građane dodatno razočarava i stvara osećaj nemoći“, saopštava „Sloga“.

Oni upozoravaju da loše materijalno stanje vodi i pogoršanju zdravstvenog stanja stanovništva.

„Usled loše i nekvalitetne ishrane, sve većeg stresa i nedostatka adekvatne zdravstvene zaštite, broj obolelih od raznih hroničnih bolesti raste. Sistem zdravstvene zaštite u sadašnjoj formi očigledno nije u stanju da isprati potrebe građana, što je još jedan razlog za nezadovoljstvo i očaj“, kažu iz „Sloge“.

Sindikat od vlasti zahteva konkretne mere koje će voditi poboljšanju životnog standarda i omogućiti ljudima da žive bez straha od siromaštva i bolesti.

„Radnicima su umesto političkih tema potrebne veće plate i hitno povećanje cene rada, jer hrana i zdravlje moraju postati prioritet, a ne predmet svakodnevnih političkih manipulacija u vidu obećanja o nekom boljem životu u dalekoj budućnosti“, zaključuju iz „Sloge“.

M.M.

Prethodni članak

Banke propadaju zato što novcem u SAD upravljaju ne baš najbistriji ljudi, kaže Ričard Vulf

Novi Sad, „evropski grad šuma“, Svetski dan voda obeležio nelegalnom sečom na Šodrošu i Kameničkoj adi

Sledeći članak