Železničari u Beogradu traže da im se isplate zarade i doprinosi od maja

Zbog neisplaćenih zarada od maja radnici preduzeća „Železnički integralni transport“ organizuju danas u Beogradu protest ispred Vlade Srbije.

voz na pruzi

Kako je najavio sindikat ASNS „Žit Beograd“ protest će se održati ispred Vlade Srbije sa početkom u 10:30 i trajaće do 12 časova.

Sindikat očekuje prisustvo oko 80 zaposlenih radnika preduzeća, a kako je najavljeno, skup će biti obezbeđen od strane organizatora skupa.

Kako je rekao u izjavi za Mašinu, Zoran Bašanović, glavni poverenik sindikata ASNS u ovom železničkom preduzeću koje je ćerka firma Železnica Srbije ad zarade zaposlenima nisu isplaćene za maj, jun i jul dok se još ne zna šta će biti sa zaradama za avgust.

„Ovo je stvorilo i probleme sa lečenjem i penzijama pošto nisu uplaćivani ni doprinosi“, rekao je Bašanović za Mašinu.

On kaže da je sa novim rukovodstvom firme 7. avgusta dogovoreno da se izvrši isplata nedostajućih zarada, što nije ispunjeno i zato danas protestuju.

Osim zarada, železničari traže i pokretanje rada na postojećem terminalu u Makišu koji je veštački prekinut delovanjem bivšeg rukovodstva, kako kažu, kao i preuzimanje novog terminala koji je dodeljen njihovom preduzeću nakon što su bili prinuđeni da se presele sa prostora nekadašnje Glavne železničke stanice u Beogradu zbog izgradnje Beograda na vodi.

M.M.

Prethodni članak

Sutra otvaranje međunarodnog Bijenala mladih: „Zovem se sasvim obično“

Poslanici opozicije blokiraju rad Skupštine i traže izbore

Sledeći članak