Četiri radna dana za radnike Lamborginija

Lamborgini, italijanski proizvođač luksuznih sportskih automobila, uvodi četvorodnevnu radnu nedelju i dovodi u pitanje tradicionalne postavke radne strukture.

Lamborghini

Radnici u proizvodnji Lamborginija sada će imati dodatan dan odmora, pošto im je radno vreme smanjeno sa 40 na 32 sata, prenosi američki Medium. Ova promena ne podrazumeva ni smanjenje plata, niti ugrožava beneficije zaposlenih – umesto toga, radnici dobijaju povećanje plata od 4 odsto i jednokratni bonus od 1.000 evra.

Ova značajna promena u Lamborginijevoj radnoj politici označava pobedu radnika, u korak sa rastućom potrebom za kraćom radnom nedeljom.

Menadžment ove kompanije veruje da će ovakva transformacija raditi u korist zaposlenih, podstaći bolju ravnotežu između posla i privatnog života i na naposletku povećati ukupnu produktivnost.

Skraćivanje radnog vremena u Srbiji

Pored brojnih zemalja u svetu koje su sprovele uspešne pilot projekte i sve više kompanija poput Lamborginija koje već sada uvode četvorodnevnu radnu nedelju i u Srbiji se sve češće govori na ovu temu, dok je i nekoliko lokalnih firmi odlučilo da samostalno skrati radnu nedelju.

Značaj skraćivanja radne nedelje uvideli su i učenici u Srbiji, koji su nedavno pokrenuli peticiju za skraćivanje nastave koja je naišla na odobravanje velikog broja ljudi.

O tome kako je moguće da se radna nedelja skrati i u Srbiji možete više čitati na Mašini.

A.G.A.

Prethodni članak

Rusija: Šta se dešava nakon „zabrane LGBT“?

Buduća Vlada treba da poštuje Ustav koji definiše Srbiju kao društvo socijalne pravde, kaže Duško Vuković iz Samostalnog sindikata

Sledeći članak